Spa Sereen | Een dagje ontspannen voor de bruiloft

Brightmorningdew BEAUTY 1 Comment

Afgelopen maandag kwam de regen af en toe met bakken uit de hemel. Het weer is de afgelopen tijd is niet best, maar dat kon mij maandag niet raken. Terwijl ik de regen op het dak hoorde tikken zat ik namelijk lekker in 85 graden te genieten van een opgieting in de sauna.

De start van onze vakantie was bij Spa Sereen, een saunacomplex in Maarsseveen. Voor aankomst hadden we een Hamam-arrangement geboekt dus naast de sauna konden we ook nog genieten van een Rasul en een Hamam ritueel.

Spa Sereen – Het complex en de faciliteiten

Het saunacomplex is niet te groot en van binnen is het warm en gezellig. Iets wat je overigens vanaf de parkeerplaats niet verwacht, daar ziet het complex er een beetje koud en kil uit. Dit is direct weg als je binnenloopt, het vriendelijke personeel legt duidelijk uit waar je alles kunt vinden en geeft je direct een welkom gevoel.

De kleedkamers en behandelruimtes vind je boven, de rest van het saunacomplex is beneden. Wanneer je het complex binnenkomt is er direct een aangename temperatuur en voldoende ruimte om je spullen (badjas, handdoeken en tasje met boekjes) op te bergen. Vanaf binnen heb je bijna overal uitzicht op het meer en de mooie tuin. Het zwembad loopt van binnen door naar buiten en er zijn 3 bubbelbaden (2 binnen, 1 buiten).

De sauna is ook opgedeeld in twee “delen” deze zijn weliswaar met elkaar verbonden, maar de een heeft een overwegend lichte uitstraling en de ander is wat donkerder. Dit heeft (voor zover ik weet) alleen met design te maken, maar dat maakt niet uit… ik vond het namelijk erg mooi ;)!

Ze hebben verschillende saunacabines, allemaal met een eigen thema en temperatuur. Ook zijn er individuele zoutbaden en een gezamenlijk kruidenbad. Wanneer je klaar bent om af te koelen is daar ook een aparte ruimte voor. Hier zijn koude douches, een bak met ijs en een dompelbad te vinden.

Buiten vind je een 50 graden sauna waar je heerlijk met een boekje kunt zitten of over het meer kunt kijken. De opgieting wordt eveneens buiten gedaan in een sauna met spectaculair uitzicht:

Wanneer het weer het toelaat (of als je een onwijze bikkel bent!) kun je in de tuin ook zwemmen in natuurwater. Alle saunacabines, het stoombad en de andere faciliteiten zijn netjes verzorgd. Het rook overal heerlijk, er hing een rustige en gemoedelijke sfeer en ik kon eigenlijk geen minpuntjes ontdekken. De prachtige ligging van dit complex zorgt voor een écht vakantiegevoel.

Ook in het restaurant waren ze erg vriendelijk. Ik was zelf vergeten om duidelijk mijn allergieën door te geven (stom!), maar het werd alsnog snel en goed opgelost.

Spa Sereen – De Hamam behandelingen

Bij ons arrangement hadden we een Rasul en Hamam ritueel geboekt (het Hamam arrangement), ook deze zijn zeer goed bevallen. Het water van de neveldouche tijdens de Rasul was koud (klein minpuntje), maar dat had te maken met wat problemen met de warmwatertoevoer. Vervelend, maar het werd van tevoren gemeld waardoor we niet ineens in een vrieskist zaten ;)! Daarna had ze ook lekker de warme douche al aangezet zodat we goed konden afkoelen. Het Hamam ritueel werd ook vakkundig uitgevoerd. Voor Robbert was het zijn eerste Hamam ervaring en hij vond het helemaal te gek, zo lekker liggen onder een dekentje van sop ;)!

Het was voor ons de eerste keer Spa Sereen, maar zeker niet de laatste keer! De locatie, faciliteiten en het personeel waren top. Ik kan deze sauna dan ook zeker aanbevelen aan anderen!

Wij zijn nu helemaal zen en klaar voor het huwelijk!

Wat is jullie favoriete saunacomplex?

Brightmorningdew

Comments 1

  1. Whahahaha wat is mijn favo complex, zover ben ik pas geleden pas voor het eerst naar een sauna welness geweest en dat was hier om de hoek, Thermen Soesterberg, erg mooi ook, alleen was het nog vakantie en was het er stervensdruk ondanks dat we midden in de week er waren… dat was jammer, ik zou heet graag heel erg rustig zien namelijk 😉

    Dit klinkt ook goed, ik ga het eens voorleggen aan mijn partner in crime 😛

    X

Laat mij weten wat jij vindt!