Bodieboost ervaring #3

Brightmorningdew Body 6 Comments

SAMSUNG CSC

“Bodieboost, het dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt!”. Drie weken geleden ben ik begonnen met het testen van Bodieboost voor mijn blog. Ik breek nu dus direct een van de 12 regels, ik vertel jullie dat ik bezig ben met bodieboost (dat is namelijk niet de bedoeling). In deze updates wil ik jullie meenemen door dit dieet, is het echt zo makkelijk? Ga je niet toch stiekem obsessief calorieën tellen? Vandaag de derde update.

De vorige updates: #1 #2

Hoe werkt het?

Bodieboost stapt af van het tellen van calorieën of punten en ook sluiten ze geen enkel voedingsmiddel uit. Dit betekent dat je dus in principe alles mag eten als je je maar aan de porties en de families houd. De families vraag je je af? Ja families, dat is de benaming die Bodieboost aan de verschillende voedingsgroepen geeft. Van elke familie mag je 2 porties per dag, de porties meet je simpel af door je handen, bakjes of bekers te gebruiken. Twee keer in de week móet je een joker (wat lekkers) eten en op die manier zou je 1 tot 0,5 kilo per week afvallen.

Eten

SAMSUNG CSC

Bodieboost wraps

Afgelopen week krijg ik de rekening van vorige week gepresenteerd. Tijdens mijn suikervrije maand kwam ik er al achter dat niet snoepen en snacken makkelijker word naarmate je het minder of niet doet. Doordat ik vorige week nogal losjes was geweest met eten vind ik het deze week moeilijk om mij aan de regels te houden. Op woensdag ben ik al door mijn jokers heen en de trek in lekkers blijft. Toch overleef ik de rest van de week zonder te smokkelen… tot zondag that is.  Zondag word ik ietwat neerslachtig wakker en net als vele mensen met mij weet ik dat dit soort emoties kunnen zorgen voor vreetbuien. Gelukkig valt dat mee maar tegen het einde van de middag vind ik mezelf toch zielig en maak ik wat popcorn, niet het ergste natuurlijk maar niet volgens de regels van Bodieboost.

Vanaf volgende week hoop ik dat deze trek om te snacken écht minder word. Ik ga in elk geval elke dag weer even trouw een dagboekje bijhouden met hoe ik mij voel, waarom ik mij zo voel en op welke momenten ik trek heb. Dan kan ik kijken of ik echt “honger” hou of dat het meer een vorm is van stress/emotie eten.

Sport

Ik heb eindelijk weer gesport! Hardlopen was er nog even niet bij maar ik heb wel twee keer een rondje Blogilates en kettlebells gedaan. Van de laatste keer heb ik nu nog spierpijn, het voelt goed om weer lekker bezig te zijn!

Resultaat

En dan het geen waar we elke week weer naar uitkijken, het weeg en meet moment…

-1 CM

+0,3 KG

Of de kilo’s de rekening zijn van het vreten van vorige week of gewoon vocht van de zoute popcorn? Wie zal het zeggen.. de centimeters zijn er in elk geval wéér af en dat telt voor mij meer dan wat de weegschaal zegt!

Op naar week 4, de boodschappen zijn gedaan en we gaan er weer met een flinke dosis motivatie tegenaan!

Hoe is de afgelopen week bij jullie gegaan?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 6

  1. Centimeters zijn inderdaad belangrijker dan kilo’s. Herkenbaar hoor Danielle als ik niet goed in mijn vel zit dan begin ik ook vaak te snaaien. Dit zouden we eigenlijk moeten omdraaien door meteen een workout te doen.

  2. ja het is al een gezegde, meten is weten en dus ook je lichaam, gewicht zegt helemaal niets, het gaat om de cm’s die je verliest, dat is wat ‘wij’ ook zien, gewicht is maar relatief, hoe vaak ik wel niet verkeerd wordt geschat en dan de goede kant op, echt Danielle, als men mij ziet, schatten ze me vaak 10 tot 15 kilo lichter, hahahaha en ze schrikken als ik vertel hoeveel ik echt weeg volgens de schaal, en zo weer een paar mensen uit hun illusie geholpen 😉

    En way to go, weer die cm eraf. Ik zou dit erg vermoeiend vinden maar vind dat van elk dieet, moet het programma Focus nog gaan kijken maar denk dat ik daar wel achter sta.
    X

  3. Fijn dat er een cm af is en idd kan je daar beter na kijken dan na het gewicht. Die wrap ziet er erg lekker uit en fijn dat je weer lekker bezig bent met sporten. Het gevoel van spierpijn, heerlijk! Succes met aankomende week. Ik heb nog een beetje moeite om back on track te komen.. lees: teveel jokers

Laat mij weten wat jij vindt!