Bodieboost update #4

Brightmorningdew Body 10 Comments

SAMSUNG CSC

“Bodieboost, het dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt!”. Vier weken geleden ben ik begonnen met het testen van Bodieboost voor mijn blog. Ik breek nu dus direct een van de 12 regels, ik vertel jullie dat ik bezig ben met bodieboost (dat is namelijk niet de bedoeling). In deze updates wil ik jullie meenemen door dit dieet, is het echt zo makkelijk? Ga je niet toch stiekem obsessief calorieën tellen? Vandaag de vierde update.

De vorige updates: #1 #2 #3

Hoe werkt het?

Bodieboost stapt af van het tellen van calorieën of punten en ook sluiten ze geen enkel voedingsmiddel uit. Dit betekent dat je dus in principe alles mag eten als je je maar aan de porties en de families houd. De families vraag je je af? Ja families, dat is de benaming die Bodieboost aan de verschillende voedingsgroepen geeft. Van elke familie mag je 2 porties per dag, de porties meet je simpel af door je handen, bakjes of bekers te gebruiken. Twee keer in de week móet je een joker (wat lekkers) eten en op die manier zou je 1 tot 0,5 kilo per week afvallen.

Eten

Deze week was ik qua eten weer helemaal back on track! Ondanks dat het nog altijd druk is in mijn hoofd heb ik het eten deze week een stuk beter onder controle. Ook had ik weer zin om te experimenteren in de keuken en daar kwam deze heerlijke broccoli soep uit;

Klik hier voor het recept

Wel had ik een halve joker te veel op, ik was namelijk vergeten dat ik een van de 2 koekjes die ik “mocht” eten al gegeten had dus de eindstand was 3 koekjes.. geen ramp natuurlijk ;)! De recepten in het boek zijn nog altijd lekker en afwisselend en zijn simpel te bereiden.

Het enige minpuntje tot nu is dat ik geen varkensvlees eet en dat ik dus voor die gerechten een eigen recept moet bedenken maar gelukkig ben ik daar creatief genoeg voor!

Ook het loslaten van kcal en denken in families gaat nu alsof ik het nog nooit anders heb gedaan. Ik merk dat het niet dagelijks bezig zijn met tellen van calorieën mij een beetje rust geeft en dat ik ook niet ga snoepen “omdat het toch nog wel kan”. Ik heb nu die twee joker momentjes en daar moet ik het in principe mee doen… toen ik nog calorieën telde kwam het wel eens voor dat ik ging sporten om ijs te kunnen eten bijvoorbeeld. Een prima motivatie om te sporten hoor maar ook wel een klein beetje obsessief natuurlijk!

Sporten

Oké begin maar alvast met lachen maar ik ben WEER gevallen :’). Ik geloof echt dat ik mijn evenwichtsorgaan na de infectie van een tijdje geleden moet laten nakijken want ik denk eigenlijk dat het niet helemaal in orde is. Er was geen stoep, geen obstakel.. helemaal niets maar toch viel ik gewoon pats boem op de grond. Niet hard dit keer.. alleen een gevoelige enkel maar dat was binnen 1,5 dag over. Wel heb ik netjes de 3x 60 minuten bewegen voltooid deze week en dat is de eerste keer sinds ik bodieboost dus daar ben ik wel trots op!

Resultaat

De resultaten deze week vallen een klein beetje tegen maar niets om mij druk over te maken.. je kan niet elke week naar beneden kelderen!

KG: -0,2

CM: -0,1

Geen schokkende resultaten máár mijn vriend begon het nu wel op te vallen dat ik slanker aan het worden was! En ook uit mijn omgeving kreeg ik wat opmerkingen over slanke benen en een slank gezicht dus dat is een perfecte motivatie om lekker door te gaan!

 

Hoe ging het vorige week bij jullie?

 

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 10

 1. Wat goed Danielle dat het mensen opvalt dat je slanker bent geworden en dat motiveert echt zoveel meer dan die cijfertjes op de weegschaal. Fijn dat je ook weer helemaal back on track bent met het eten. Je gaat super lekker met bodieboost!

  Balen dat je weer bent gevallen en misschien inderdaad wel verstandig om er ff na te laten kijken.

  Succes de komende week!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Laat mij weten wat jij vindt!