Bodieboost update #6

Brightmorningdew Body 7 Comments

SAMSUNG CSC

“Bodieboost, het dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt!”. Zes weken geleden ben ik begonnen met het testen van Bodieboost voor mijn blog.

Ik breek met deze serie direct een van de 12 regels, ik vertel jullie dat ik bezig ben met Bodieboost (dat is namelijk niet de bedoeling). In deze updates wil ik jullie meenemen door dit dieet, is het echt zo makkelijk? Ga je niet toch stiekem obsessief calorieën tellen? Vandaag de zesde update.

De vorige updates: #1 #2 #3 #4 #5

Hoe werkt het?

Bodieboost stapt af van het tellen van calorieën of punten en ook sluiten ze geen enkel voedingsmiddel uit. Dit betekent dat je dus alles mag eten als je je maar aan de porties en de families houd. De families vraag je je af? Ja families, dat is de benaming die Bodieboost aan de verschillende voedingsgroepen geeft. Van elke familie mag je 2 porties per dag, de porties meet je simpel af door je handen, bakjes of bekers te gebruiken. Twee keer in de week móet je een joker (wat lekkers) eten en op die manier zou je 1 tot 0,5 kilo per week afvallen.

Eten

Het eten ging deze week goed! Zaterdag namen we natuurlijk de kook video op dus toen heb ik iets buiten het schema van Bodieboost gegeten maar dat moet geen probleem zijn! De rest van de week was redelijk goed en ik zit echt goed in het Bodieboost ritme. Wel merk ik dat ik steeds minder naar het boek kijk en steeds meer mijn eigen verdeling maak. Tot nu toe vind ik de volgende verdeling het fijnst:

Ontbijt: 1/2 KH, 1 smaakmaker 1 fruit of 1 zuivel + 1 fruit

Tussendoor: 1 fruit

Lunch: Groente + 1/2 (of 1) KH + 1 Zuivel + 1 Eiwit

Dinner: 1 groente + 1 Koolhydraat + 1 Eiwit

Op die manier kan ik lekker variëren en eigenlijk altijd wel eten waar ik zin in heb. De twee jokers eet ik eigenlijk gewoon wanneer ik er zin in heb daar plan ik geen vaste dag voor.

Sporten

Sporten, waar het eerder vooral het eten was vind ik nu sporten echt lastig. Ik heb niet hardgelopen en eigenlijk alleen twee keer een kort circuitje met mijn kettlebells gedaan. Het wisselt zich dus een beetje af.. de ene week gaat het sporten top en is het eten flop.. deze week draait het zich weer om ;)!

Resultaat

Deze week krabbel ik weer terug van vorige week, de resultaten zijn dus niet echt geweldig maar het is in elk geval geen plus!

KG: -0.2

CM: geen verschil

 

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 7

  1. Fijn dat het eten deze week goed ging! Ik ben heel benieuwd naar jouw complete review (als deze komt) over Bodie Boost. Wat is de stand eigenlijk qua kilo’s en centimeters?

  2. En ik lees ook al waar we allemaal lat van hebben op den duur, je lichaam is aan het aanpassen en dus blijven de cm’s in dit geval hetzelfde 😀 Hou vol, jij kunt het 😉

    x

Laat mij weten wat jij vindt!