BB#2 – De basis van gezond leven

Brightmorningdew Body 4 Comments

Bright Balance is mijn serie over gezond leven. In aflevering twee bespreek ik met jullie de basisprincipes van een gezonde levensstijl en geef ik een aantal tips die je direct kan toepassen.

Geen tijd om de video te kijken? Of wil je het op je gemak nog even teruglezen? hieronder vind je de uitgeschreven tekst!

1. Drink water, geen calorieën. Dit advies kan bij veel mensen al direct voor gewichtsverlies zorgen. Stop met het drinken van je calorieën! Sap, frisdrank of yoghurtdrink vult niet maar een glas kan soms net zo veel calorieën bevatten als een kleine snack. Bewaar deze calorieën dus liever voor volwaardige brandstof! Drink water of thee en bewaar de andere drankjes voor een speciale gelegenheid.
2. Eet volkoren. Kies voor volkoren pasta, volkoren brood en zilvervliesrijst! Dit zijn kleine aanpassingen maar ze kunnen al een groot resultaat opleveren.
3. Stop met kant en klaar. Hoe makkelijk eten uit een pakje of zakje ook is, stop er mee! En stop al helemaal met opwarmmaaltijden. Deze producten zitten namelijk vol suiker, zout en onnodige calorieën. Komt al je eten uit pakjes of zakjes begin dan door de helft van je maaltijden te vervangen voor gerechten met pure ingrediënten.
4. Stop met junkfood. Moet ik echt uitleggen waarom? Junkfood is op zijn tijd best lekker maar ban het uit je routine. Junkfood zit vol met transvet, suiker en zout. Heb je zin in een burger of friet? Probeer dit dan eens zelf te maken met bijvoorbeeld ovenfriet!
5. Geen excuses/smoesjes. Stop met het bedenken van redenen waarom je wel wat lekkers in huis moet hebben of waarom je wel wat lekkers mag eten. Je hoeft echt geen koekjes in huis te hebben voor gasten die eventueel komen en dat die ene celebrity slank blijft met een stuk chocolade per dag betekent niet dat dat bij jou ook gaat werken. Sorry het leven is niet eerlijk.. 😉

De Bright Challenge van deze week is om te eten zónder pakjes, zakjes of kant en klare maaltijden. Doe jij mee?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 4

  1. Post
   Author
  2. Post
   Author
 1. hahaha de keren dat ik een pakje of zakje gebruik is op 1 hand te tellen per maand, en die kant en klare maaltijden ben ik allang klaar mee, weet je wat helpt daarin? Je magnetron de deur uit doen, de mijne is ooit ontploft en het is het beste wat mij ooit overkomen is, hahaha

  X

Laat mij weten wat jij vindt!