Fitconfession | Ik eet big mac’s

Brightmorningdew Body 8 Comments

http://i1072.photobucket.com/albums/w371/Brightmorningdew/Website/Fit%20confession%20big%20mac_zpslbqecrtt.jpg

OH MY GOD?! Zie ik daar Danielle met een Big Mac? Maar ik dacht dat jij zo gezond at altijd enne ben jij niet bezig met een beetje afvallen? Ja oplettende kijker dat is allemaal waar, maar tóch eet ik ze.

Ben ik dan nu gelijk niet meer bezig met gezond leven? Ik vind van niet..

We kennen het allemaal wel, je eet graag gezond en praat daar ook graag over – of zoals in mijn geval, je blogt er zelfs over-. Mensen komen naar jou als ze opzoek zijn naar een nieuw gezond recept of als ze ook zelf een paar kilo’s kwijt willen. Onder je vriendinnen word je misschien zelfs wel gekscherend “het konijn” genoemd omdat je zoveel rauwkost en salades eet.

En daar is dan die ene dag dat je iets eet wat niet in het “gezonde frame” past. Zij het chips, koekjes, een broodje döner, een pizza of zoals in mijn geval een Big Mac. Waarbij andere collega’s of vrienden dagelijks ongezond voedsel kunnen eten zonder commentaar moet jij nog weken aanhoren dat jij “iets slechts” hebt gegeten. In het extreemste geval word er zelfs nog een foto van gemaakt voor op Facebook. “Zo gezond ben je dus eigenlijk niet” is de opmerking waar je dan nu mee moet dealen, maar is dat wel zo?

Misschien paste de Big Mac wel binnen je calorie-doel van vandaag en had je bij het ontbijt en de lunch al een hele hoop groente en fruit op. Natuurlijk blijven er dan altijd nog betere keuzes over dan de Big Mac maar echt ongezond wil ik het ook niet noemen, dat is in mijn ogen nog wel verantwoord snacken. Maar soms heb je echt geen calorieën meer over, en eigenlijk ook je groentes nog niet allemaal op voor vandaag. Is het dan wél erg om een Big Mac te eten? Is dat echt zo een Big Deal?

Als je 6 dagen in de week gewoon gezond hebt gegeten is het dan echt zo erg om die ene dag in de week wat ongezonds te eten? Wat mij betreft dus niet. Als je lichaam er verder geen nare gevolgen van ondervind valt dit in mijn optiek ook gewoon nog onder dingen die in een gezond voedingspatroon passen!

Dus ik kom er gewoon voor uit, I LOVE BIG MACS! En eet ze dan ook eens in de zo veel tijd met smaak op. De een heeft het met chocola, de andere met chips en ik ik heb het met een Big Mac. En ja ik weet dat het lege calorieën zijn, maar het zijn óók lekkere calorieën. Soms is een appel gewoon niet genoeg ;)!

Wat is jullie guilty pleasure als het op eten aan komt?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 8

 1. Je mag gewoon een Big Mac eten. Je weet in welk hokje dit soort voer past en je geniet er gelukkig goed van als je het eet. Ik ben geen fan van Big Mac’s doe mij maar alles wat zoet is 😉 ik prop het allemaal naar binnen hoor.

 2. Moet zeker kunnen hoor, zo’n Big Mac. Lekker genieten eens in de zoveel tijd is ook belangrijk! Mijn guilty pleasure? Tja, ik mag bijna geen koek, snoep en dergelijke. Alleen spelteierkoeken (van de bakker, hmm!) kan ik verdragen op dat gebied en dat vind ik dan ook erg lekker! Toch is mijn grootste verslaving meloen, haha. Daar kan ik écht niet vanaf blijven!

  1. Post
   Author

   Oh meloen vind ik ook heerlijk! 🙂 gelukkig is dat niet ongezond.. alleen een beetje duur buiten het seizoen haha.. dus eerder slecht voor m’n portemonnee

 3. Ben het helemaal met je eens dat dat moet kunnen. Ik ben geen fan van McDonalds-eten eigenlijk, maar af en toe, eens in de heel veel maanden, komt het een keer zo uit en als dat zo is kan ik ook echt intens genieten van die bigmac, dan smaakt hij me ook echt ontzettend goed. Mijn echte guilty pleasures zijn absoluut chips en chocola. En de frituur kaassnacks van de aldi. Of eigenlijk kaas in het algemeen. In alle mogelijke vormen.

 4. hahahaha ja zo herkenbaar, en met een maatje meer helemaal, dan kun je zelfs opmerkingen van vreemden krijgen als je ineens een patatje zit te eten tijdens een dagje uit of zo, nou ja, laat maar kletsen, laat ze eerst naar zichzelf kijken en dan praten we verder, lol.

  Guilty pleasures zijn bij mij telkens anders, waarom weet ik niet, ik zit weer in de tijd van de maand, die ene week, waarin de gekste dingen voorbij kunnen komen, de ene keer is dat juist über gezond, gisteren haalde ik een zakje katjang pedis en van die japanse dingen, je weet wel, waar eigenlijk weinig caloriën in zitten 😉

  En een andere keer hang ik rond in de snackbar snakkend naar een sateetje of een bereklauw, meestal gaat het dan om de satesaus, hahahaha En dan zijn er nog legio andere guilty pleasures waar mijn lichaam zomaar om kan vragen en ja ik geef eraan toe dan, omdat het dan over is vaak.

  X

 5. Nou ik hou ook echt wel van Big Macs, dat zal ik gelijk bekennen. Maar als je het goed afweegt kan het echt geen kwaad. In normaal eten zitten ook de nodige calorieen en het gaat er gewoon om dat je lekker gezond blijft sporten. Wat bij mij goed werkt is dat ik geen frisdrank meer drink maar alleen nog water. Van suiker word je pas echt dik.

Laat mij weten wat jij vindt!