Hardlopen in de winter – back on track

Brightmorningdew Body Leave a Comment

Hardlopen in de winter, het is het moment dat veel nieuwe lopers afhaken. Voor mij is het echter hét moment van het jaar om te lopen.

Tijdens de winter is het weer stiller op straat, de lucht is koeler en de vervelende pollen zijn ook weer uit de lucht. Ik zweet niet langer als een otter als ik een klein rondje probeer te lopen én ik hoef geen gezellige borrels op het terras te skippen om een rondje te lopen.

Hardlopen in de winter – mijn favoriete seizoen

Je hoort het dus al, het is écht mijn favoriete hardloopseizoen. Het is dus ook niet gek dat ik juist in dit seizoen het hardlopen echt weer serieus oppak. Deze week liep ik twee korte rondjes samen met Robbert langs de Amstel. De kerstlichtjes vliegen me voorbij terwijl ik weer de liefde terugvind voor deze sport.

Hardlopen is vaak zwaar en tijdens het lopen zelf vraag ik me vaak af “waar ik het allemaal voor doe”. Maar wanneer ik dan weer moe en voldaan op de bank zit voel ik me zo trots en tevreden…

Ik ga het dus weer doen en mét een doel dit keer. Want waar het telkens mis ging? Dat ik nergens meer naartoe aan het werken was. Zonder doel ga je toch minder snel de deur uit…

Wat dat doel precies wordt? Een leuke 10 kilometer race! Welke? Dat moet ik nog even uitzoeken, maar we gaan dus weer trainen naar een 10 kilometer.

Wie doet er deze winter mee met lekker door trainen? 

Brightmorningdew

Laat mij weten wat jij vindt!