Help! Hoe overleeft je dieet het kerstdiner

Brightmorningdew Body 1 Comment

Je bent het hele jaar netjes bezig geweest en bent al wat kilo’s verloren. Maar je bent er nog niet, 2017 is het jaar van “die laatste 5 kilo”. Dit jaar gaat het je echt lukken. Wel is er één struikelblok; de feestdagen. Help! Hoe overleef je dit zonder kilo’s aan te komen.

Nu weten we al dat je niet zomaar kilo’s aankomt van een dagje slecht eten. Dus van twee dagen slecht eten vliegen ook echt niet de kilo’s er aan. En eigenlijk vind ik dat je gewoon lekker moet genieten van het kerstdiner, maar ik begrijp ook dat je niet gelijk heel je dieet in de kliko wilt knikkeren. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn tips om het kerstdiner toch een beetje verantwoord door te komen.

Laat de hapjes staan

Heel lekker hoor die toastjes, kerstkransjes en andere hapjes die voor het eten worden geserveerd. Ze hebben alleen 0 voedingswaarde én zijn vaak minder lekker dan het echte diner. Laat deze hapjes dus voor wat ze zijn en wacht geduldig tot het echte diner begint.

Maak verstandige keuzes

Wil je van alle gangen eten? Eet dan gewoon van alles een beetje. Ben je (net zoals ik) geen toetjes mens? Sla deze dan lekker over, het zelfde geldt natuurlijk voor het voorgerecht. Je bent niet verplicht om alle gangen op te eten! Probeer het menu van te voren in te zien en maak dus verstandige keuzes en eet alleen wat je echt lekker vind. “Lege calorieën” zijn niet perse zonde, maar als je er niet van geniet dan kun je ze beter niet eten.

Beweeg!

De feestdagen zijn absoluut geen excuus om op je gat te blijven zitten. Nu kun je een slecht eetpatroon niet weg sporten, maar een slechte maaltijd wel! Daarnaast voel je je vaak fitter en maak je gezondere keuzes als je overall gezond bezig bent. Schop jezelf dus naar die sportschool, maak een lekkere wandeling of doe oefeningen thuis.

Met deze drie simpele tips wordt het kerstdiner geen aanslag op je dieet. Maareh… vergeet dus zeker niet te genieten! Het is immers maar een keer per jaar kerst…

 

Foto: Picjumbo.com

Brightmorningdew

Comments 1

  1. Ik heb nog een tip, neem een hond, dan moet je wel lopen ook tijdens kerst, hahahaha 😉

    Oh, verder allemaal goed, en wil je toch snacken, hier komt eventueel al jarenlang snoep tomaatjes op tafel en gewoon komkommer al dan niet met wat kruidenkaas, dat is ieder voor zich 😉 Verder inderdaad, gewoon genieten, en vol is vol, net als andere avonden.

    X

Laat mij weten wat jij vindt!