Koukleumen opgelet, zo blijf je warm

Brightmorningdew Body 5 Comments

SAMSUNG CSC

Overal waar jij binnenkomt zou jij graag de thermostaat opkrikken en als de mussen van het dak vallen dan voel jij je eindelijk een beetje opgewarmd. Herkenbaar? Dan ben jij, net als ik, een echte koukleum. Deze winter is voor alsnog lief voor ons geweest, maar zoals het een echte koukleum betaamd vind ik het nog altijd “best een beetje fris”.

Ook heb ik vernomen dat het nu écht kouder gaat worden, hoog tijd dus om alle life hacks voor koukleumen op een rijtje te zetten.

1. Warm douchen voor je weggaat

Ik douchte altijd uitgebreid ’s avonds. De volgende ochtend was het dan snel een washandje of snel afspoelen onder de douche. Toen ik een keer uit nood de uitgebreide douche sessie moest verplaatsen naar de ochtend merkte ik dat ik veel langer warm bleef. Ben jij dus een koukleum en douche jij ’s avonds? Spring dan toch ’s ochtends ook eens (wat langer) onder de douche!

2. Blijf in beweging

Een kantoorbaan is voor ons koukleumpjes het ergst. In de net niet lekker warme kantoor temperatuur zit je namelijk compleet stil. En stil zitten is niet echt lekker als je het al een beetje koud hebt. Zorg er dus voor dat je elk uur een beetje beweegt! Ga in je pauze een stuk wandelen en probeer tussendoor ook wat meer te wandelen.

3. Gemberthee

Toen ik in China woonde kon het soms écht koud zijn, een verwarming is daar namelijk niet echt een ding. Mijn collega gaf mij toen de tip om gemberthee te drinken, dit zou helpen bij het op peil houden van je lichaamstemperatuur. Het is misschien een smaak waar je een beetje aan moet wennen, maar deze pittige thee zorgt zeker voor een warm gevoel!

4. Sport regelmatig en neem wisseldouches

Koukleumen hebben vaak een slechtere doorbloeding. Heb jij altijd koude handen, voeten of een koude neus? Grote kans dat jou doorbloeding dan ook een minder goed is. Dit zorgt er vaak voor dat je het wat kouder hebt dan je beter doorbloedde mede mensen. Om het warmer te krijgen kan je dus je bloedsomloop stimuleren. Dit doe je door regelmatig te sporten, je benen te masseren en door wisseldouches te eten.

5. Eet en drink warm

Ontbijt en lunch met wat minder koude dingen. Dit zorgt in elk geval voor een tijdelijke opwarming van je lichaam. Denk hierbij aan voeding zoals havermout, soep of restjes van je diner als lunch. Qua drinken kan je denken aan thee, warme (plantaardige) melk, heet water met citroen of natuurlijk een lekkere kop chocomel met slagroom 😉

 

Zijn jullie koukleumen?

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Ik ben een enorme koukleum. Ik slaap altijd met dikke sokken aan en mijn handen zijn altijd koud. Soms zo koud dat het warme water onder de douche pijn doet 😉

  2. Hier nog een mega koukleum! Warm eten en drinken helpt echt. Ook al is het voor even bij mij, het helpt wel goed. Ook trek ik altijd zilversokken en normale sokken over elkaar heen. Twee paar sokken is echt nodig bij mij. :’)
    Grappig trouwens dat douchen in de ochtend bij mij juist het tegenovergestelde oplevert als bij jou. Ik krijg het juist niet meer warm nadat ik afkoel na het douchen!

  3. Ik ben een enorme koukleum haha, ik zit nu ik dit type op de bank onder een dekentje met een fleece vest en warme pantoffels aan en nog heb ik het een beetje koud :p
    In de winter eet ik zo vaak als maar kan een tosti als lunch, dat warmt me altijd goed op 🙂 Deze tips ga ik ook maar even doorgeven aan m’n familie, die hebben bijna allemaal hetzelfde probleem :p

Laat mij weten wat jij vindt!