Zelf wraps maken van volkorenmeel

Brightmorningdew Body 5 Comments

Wraps zijn een snelle en makkelijke manier om wat extra groente te eten bij je lunch. Groente op brood vinden mensen ingewikkeld, groenten in een wrap is echter een heel ander verhaal! Het enige nadeel aan wraps? Een pakje van 8 wraps is vaak duurder dan een heel brood. Daar ga ik vandaag echter verandering in brengen!

Ik noemde het laatst al in een vlog maar er is een super simpele en goedkope manier om zelf wraps te maken. Voor 6 wraps heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 250 gram (volkoren)meel
 • 180 ml water
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Een theelepel bakpoeder
 • Zout
 • Eventueel andere kruiden naar keuze

Mix de droge ingrediënten in een kom en laat dit even rusten. Voeg vervolgens het water en de olijfolie toe en kneed het geheel tot een deegbal. Dek deze deegbal af en laat het deeg afgedekt minimaal een halfuurtje rusten. Pro-tip: Meng het deeg in de eerste instantie met een lepel of met deeghaken, het kan namelijk best plakken!

Als het deeg lang genoeg heeft gestaan kneed je het nog eens door en maak je 6 gelijke bolletjes. Rol deze uit tot een dunne tortilla met een deegroller. Vervolgens bak je de tortilla in een droge pan. Er zit voldoende olie in de wrap zelf, je kan deze dus zonder olie bakken. Voor de perfecte tortilla bak je elke kant ongeveer een minuut.

Zo, en dan zijn je wraps/tortilla’s klaar! Je kan ze nu vullen met wat jij maar lekker vind!

Eet smakelijk!

Liefs,

Daniëlle

p.s. Nog even een huishoudelijke mededeling, vanmiddag om 18:00 komt er een extra video online :)!

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Post
   Author

   Ja je kan ze invriezen! Ik heb ze zelf nooit langer dan 2 weken in de vriezer gehouden omdat ze wel wat uitdrogen. Maar als je ze langer wil invriezen kan je denk ik wel wat extra olijfolie toevoegen!

 1. Oehoe, wraps zonder troep er in, yesh! Zou het ook kunnen zonder olie? Ik mag dat namelijk niet. Ga het wel een keertje proberen! Heb gelijk trek in wraps, hihi.

  1. Post
   Author

   Oh ik denk dat het dan wel lastiger wordt.. mag je geen enkele vorm van olie of boter? Ik denk dat ze erg droog zijn zonder.. maar je kan het altijd proberen!

Laat mij weten wat jij vindt!