Wat doe je als je dromen niets met je carrière te maken hebben?

“Als je maar hard genoeg werkt bereik je vanzelf je doelen.” Of “volg je passie en dan komen je dromen vanzelf uit”. Het zijn oneliners die je tegenwoordig overal tegenkomt. Heck! Wat zeg ik, ik heb ze zelf ook gepost. Gary Vaynerchuk heeft er zelfs een heel YouTube kanaal omheen gebouwd…

Maar wat doe je als je dromen niets met je carrière te maken hebben?!

Wat als jouw dromen nou niets met geld of carrière te maken hebben? Wat nou als jij werken helemaal niet belangrijk vindt en geld niets te maken heeft met jouw doelen? Nou, dan ben je tegenwoordig best wel fucked…

Grapje, maar het is natuurlijk wel het gevoel dat je krijgt als je door social media scrolt. Niet iedereen kan een travel Instagrammer/ blogger/ ondernemer/ lifestyle coach worden. Sterker nog, niet iedereen wil dat. En dat is oké. Werken is niet altijd leuk, en dat is oké.

Als carrière geen doel is in je leven moet je je dus ook niet bezwaard voelen over die carrière. Zorg dat je voldoende geld verdient om te doen wat je wel wilt doen en negeer al die andere stemmetjes. Je hoeft niet fulltime te werken “omdat je jong bent”. Je hoeft niet voor een carrière te gaan omdat het anders zonde is van je hersenen. Doe niets wat anderen van je willen, doe wat jij wil.

Dus, wat doe je als je dromen niets met je carrière te maken hebben?

Dan jaag je die dromen na! Het klinkt misschien als een ontzettend open deur maar veel mensen trappen in deze val. Ze zijn vooral bezig met het perfecte plaatje. Bezig met wat andere van ze verwachtten en stellen hun dromen uit tot later. Zonde, want je hebt helemaal geen garantie gekregen op “later”.

Geld heb je nou eenmaal nodig in deze wereld. Helemaal stoppen met werken en zorgen voor ontheemde cavia’s is dus niet echt realistisch. Maar je hoeft ook niet fulltime te werken om deze droom te verwezenlijken. Dus waarom zou je?

Kijk vanavond nog eens lang en hard in de spiegel. Wat wil jij van het leven? Werk jij aan je eigen geluk in plaats van een “verplichte carrière?”.

 

 

Brightmorningdew
Please like & share:

9 thoughts on “Wat doe je als je dromen niets met je carrière te maken hebben?

 1. Het allerbelangrijkste is volg je hart en je dromen. Je moet doen waar je gelukkig van wordt. Als dat is van 3 dagen in de week werken bij een bloemist, moet je dat doen en niet maar omdat je hooggeschoold bent een fulltime job in de marketing. Ik zeg maar iets. Echter is die stap best lastig. Ik heb eind december mijn fulltime baan met vast contract opgezegd, omdat ik er niet gelukkig van werd. Ondertussen heb ik een nieuwe baan waar ik hopelijk wel gelukkig van word.
  Dionne onlangs geplaatst…Cactus oorbellen, sterretjes telefoonhoesje & meerMy Profile

 2. Lieve Daantje, het is alsof ik mezelf lees! Helemaal mijn tekst!
  Werken voor de centjes en natuuuurlijk ook omdat het leuk is en het je leven verrijkt. Je job niet zien als een doel, maar als een middel.
  Balans is de sleutel.
  Carpe Diem! X Sannie

 3. Ik heb HBO gedaan alleen maar omdat dit een soort van van mij verwacht werd, want ja, ‘je bent toch een slimme meid’. Ik was blij toen ik eindelijk was afgestudeerd en nu doe ik er helemaal niets meer mee. En ik vind het niet eens zonde XD
  Ik heb nu een simpel baantje zonder hoge werkdruk, ben op tijd weer thuis en kan dan de dingen doen die ik echt leuk vind. Zoals bloggen en andere blogs lezen. Ik heb het idee dat je moet streven naar een ‘goede’ baan en de zogenaamde zekerheden allang opgegeven. En dat voelt superrelax!

 4. Absoluut Amen! Het is ook wat ik doe natuurlijk, en het kan nog verkocht worden ook eventueel, of ik nu haak of schilder en teken, alleen ja.. dat wil niet zo lopen, whahahaha terwijl ik alleen maar materiaalkosten vraag vaak, nul verdiensten zodat ik weer verder kan… schilderen ligt dan ook helemaal stil op dit moment of schetsen… haakwerk, ja maar er is zoveel wat ik zelf kan maken voor mijzelf nog 😉 Nog een hoop te leren maar mocht je een mooie deken willen voor op de bank? You got my adress! 😛

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Misty dayMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge