Hardloop-shortjes

Brightmorningdew MIND 10 Comments

cropped-dsc02077.jpg

Tot twee jaar geleden durfde ik het niet eens aan in huis, voelde ik mij niet goed genoeg om het te dragen. Toen ging ik hardlopen en kwam de zon die het lopen van een rondje in een rondje in de sauna veranderde. De eerste paar weken probeerde ik de hitte nog te verslaan met een drie kwart broekje, hopende dat de hitte van tijdelijke aard zou zijn.

Toen ik na drie weken half kotsend tegen een muurtje aanstond van de hitte moest ik toegeven aan dat wat ik vreesde: “een kort broekje”. Stad en land zocht ik af naar een kort luchtig broekje waar ik mij wel prettig in voelde. De leukste modellen en printjes kwamen voorbij maar niets was goed genoeg, ik had op elk model (of eigenlijk op mezelf) wat aan te merken. Uiteindelijk kocht ik bij de H&M een kort broekje zodat ik voor “noodgevallen” er eentje had.

Dat noodgeval brak niet veel later aan, het was ergens begin juni en bloedheet. Ik stond om 5 uur op om te lopen en voelde al direct dat het echt te warm was voor een driekwart broek. Door het vroege tijdstip durfde ik het wel aan, er zou toch bijna niemand op straat zijn om het te zien. Dus daar ging ik dan in mijn fel oranje shortje naar buiten voor een kort rondje.

De eerste passen waren onzeker en ik was mij nog nooit zo bewust van mijzelf geweest tijdens het hardlopen. In elk raam keek ik hoe het er uitzag, kon het echt wel? Ik kwam mensen tegen… gewone voorbijgangers en andere hardlopers, niemand leek het vreselijk te vinden wat ik aanhad. De verkoeling die het korte broekje bracht was op deze vroege zomer ochtend een welkome afwisseling van de drie kwart broeken die ik tot voor kort had gedragen op dit rondje. Ik leek wel sneller te gaan dan ooit tevoren. Vijf kilometer later stond ik weer voor mijn huis en was ik hooked, ik zou nooit meer bang zijn om in een shortje te lopen.

Het is niet dat dat ene rondje al mijn onzekerheden wegnam wel maakte het mij zeker genoeg om mij niet meer te laten beïnvloeden door ijdelheid. Hardlopen gaat namelijk echt een stuk makkelijker als je dat loslaat. Hoe beter ik werd in hardlopen hoe makkelijker ik het ook begon te vinden om dat korte broekje aan te trekken, het begon te horen bij mijn hardloop tenue. Deze zomer is mijn drie kwart broek zelfs nog niet uit de kast geweest. Zodra het een beetje kon ben ik in mijn shortje gaan hardlopen, het is nu zelfs mijn favoriete hardloop kledingstuk en ik heb er meer dan dat ik ooit had kunnen dromen.

En waar ik vroeger ook geen gewone shortjes droeg doe ik dat nu zonder mij daar druk om te maken. Bijzonder dus hoe veel er in 2 jaar kan veranderen, van een shortjes hater tot een shortjes lover… en dat allemaal door een rondje hardlopen. Sporten brengt je leven dus echt veel meer dan alleen maar fitter worden!

 

Heeft sporten jullie ooit iets opgeleverd dat niet direct met het sporten zelf te maken heeft?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 10

 1. Jee, behalve lak hebben aan de ijdelheid, en dan doel ik meer en eerder op badpakken en zwembaden of stranden, is dat ik al heel snel ging denken, staat het je niet aan? Kijk dan een andere kant op, hahaha dus eigenlijk hetzelfde?

  Ook ik ben mens, ook ik heb recht op verkoeling, zoiets. 😉

  Verder zou ik het zo 1,2,3 niet weten.

  X

 2. Heel herkenbaar! Ik heb zelf toevallig twee weken geleden voor het eerst mijn shortje gedragen zonder panty of legging eronder, vreselijk. Maar het was zo warm, en we trainden op een buitenbaan, dus ik had weinig keus. Het voelt nog steeds niet comfortabel, maar ik denk wel dat ik het vaker ga doen.

 3. Haha ja het heeft mij opgeleverd dat ik nu weet dat ik er niet altijd goed uit hoef te zien (of tenminste, probeer er goed uit te zien). Met lelijk haar, lelijke kleren en een bezweet gezichtje durf ik nu ook prima gezien te worden. Maar dat staat denk ik samen met de psychologische gevoelens van sport. X

 4. Ik sport het liefst ook in korte broekjes! Zo’n strak broekje van Nike heb ik ook maar die is voor onder mijn tight omdat die doorschijnt en verder nog prima is.. en ik tot nu toe nog geen nieuwe tight heb gevonden die NIET doorschijnt.. bleh. Dus als je nog een tip weet? Zo’n strak broekje doe ik niet aan omdat ik me daar niet prettig in voel. Verder interesseert mijn uiterlijk met sporten mij niks.. meestal heb ik ook geen make-up op etc. maar dat ben ik gewend van zwemmen. Er zijn vast mensen die mij niet herkennen als ik er ‘verzorgd’ uit zie hahaha. Mij levert sport vooral energie, doorzettingsvermogen en plezier op!

 5. Ik heb een ander probleem met shortjes. Mijn benen gaan dan namelijk enorm langs elkaar schuren. Niet te doen met duurlopen, want dan zitten mijn bovenbenen onder de schaafplekken. Ik zie dus nog steeds af in driekwart broeken 🙁

  1. Post
   Author

   Oh wat vervelend linda! Heb je dit ook in van die broekjes met een glad broekje er in (als je begrijpt wat ik bedoel)? Dat is voor mij wel echt een uitkomst.

 6. Ik kan dus echt niet hardlopen in shortjes, het gevoel van schurende bovenbenen vind ik zo irritant dat ik liever in een wat langer broekje loop dan in een shortje. Korte broeken die net iets langer zijn dan shorts kunnen gelukkig wel weer 🙂

 7. Herkenbaar en ik heb mijn primeur met short deze zomer gehad.

  Ik vind dat sportkleding moet aanvoelen als een tweede huid want tijdens het hardlopen wil ik mij niet bezighouden met kleding wat niet lekker zit.

 8. I just want to tell you that I am just very new to blogs and certainly savored this web blog. Probably I’m going to bookmark your blog . You actually have impressive articles and reviews. Cheers for sharing with us your website.

Laat mij weten wat jij vindt!