Mannen, dit is wat de vrouw in je leven kan gebruiken

Brightmorningdew MIND 3 Comments

Ik begrijp het, een relatie hebben met een vrouw kan soms knap lastig zijn. Daarom heb ik een simpel en snelle gids gemaakt waarin te vinden is wat we nou eigenlijk willen.

Onthoud wat deze zinnen echt betekenen en ga een gelukkigere relatie tegemoet.

1. “Kijk je nou alweer voetbal?”

Je mag natuurlijk gewoon kijken op TV wat je wil, we vinden het gewoon alleen leuk als je het even voorlegt. Gewoon sport aanzetten “omdat het vandaag die en die wedstrijd is” voelt voor ons niet als een reden. Geef ons in ieder geval het idee dat we onderdeel zijn van deze beslissing.

2. DOE JE DAN NOOIT IETS IN HUIS?

Je hoeft nu écht niet ineens elke dag te poetsen, dat kunnen wij zelf namelijk echt beter. Maar het zou wel fijn zijn als je de glazen naar de keuken brengt, even de tafel afneemt en troepjes niet laat liggen tot dat wij het zien. A little goes a long way…

3.  We willen niet altijd adviesSoms willen we gewoon horen dat we het goed hebben gedaan, of dat het inderdaad balen is dat die ene vriendin zo lullig heeft gedaan. Als we advies willen vragen we het wel, of laten we het gesprek na de “ja dat is inderdaad vervelend/vermoeiend/teleurstellend” doorgaan. Diep van binnen weten we heus dat je het goed bedoelt, maar op dat moment voelen we ons gewoon heel alleen. Door advies te geven kunnen we namelijk het gevoel krijgen dat je onze emotie compleet voorbij gaat, of (erger nog) het voelt alsof wij het niet op de juiste manier hebben aangepakt.

4. “Ga je nu alweer iets met je vrienden doen” 

Deze is twee-ledig. Of je vriendin is hartstikke jaloers, en dan moet je een ander gesprek voeren. Of je vriendin heeft het gevoel dat jullie te weinig tijd voor elkaar hebben. Hoor jij je vriendin verdacht vaak dit soort opmerkingen maken? Plan dan een leuk avondje thuis waarop je 100% tijd hebt voor elkaar. Voor jou voelt misschien samen TV kijken op maandag avond hartstikke gezellig en speciaal maar ik vermoed dat je vriendin hier anders over denkt.

5. De eeuwige “ben ik dik” vraag

Vraagt je vriendin ineens uit het niets of ze dik is geworden? Ga dan na waar deze vraag vandaan komt. Voelt ze zich de laatste tijd onzeker? Dan is dit het moment om haar ervan te verzekeren dat ze prachtig is (doe dit eigenlijk altijd).

Zelfs als je vriendin wat dikker is geworden is dit níet het moment om dat aan te kaarten. De vraag alleen al impliceert namelijk enige mate van onzekerheid. Wel kan je haar stimuleren om te gaan sporten of gezonder te gaan eten. Je hoeft dit echter niet op haar figuur te betrekken, een simpele: “misschien ga je lekkerder in je vel zitten als je wat gezonder eet” kan al stimulerend werken.

En het aller belangrijkste…

We houden van je, ook als je nét het verkeerde zegt of doet. Diep, heel diep, van binnen weten we namelijk dat je het helemaal niet zo slecht bedoelt.

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Hahah bij Michael en mij ben ik vaak degene die die ene voetbal wedstrijd op zet 😉 En gelukkig heb ik zo’n leukerd die lekker uit zich zelf op ruimt (al hoewel, we verdienen allebei nou niet echt een opruim award..).

    1. Post
      Author

      haha love it “opruim award” .. ik denk dat ik die voortaan hier thuis ga uitdelen aan degene die het meeste in het huishouden heeft gedaan ;-)!

  2. Haha, leuk geschreven. Gelukkig herken ik de meeste punten niet maar nummer 3 wel. Altijd advies geven of een oplossing, soms wil ik gewoon dat tie even luistert en mee leeft en niet gelijk weer met een logisch advies komt haha

Laat mij weten wat jij vindt!