My Monday Blues

Brightmorningdew MIND 3 Comments

Maandag is aangebroken en je lijkt zo mogelijk nog wel vermoeider dan afgelopen vrijdag. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel, ik had vandaag absoluut geen #motivationalmonday…

De wekker ging om 7 uur omdat ik wilde sporten, die werd dus bruut uitgedrukt en pas om half 9 besloot ik echt uit mijn bed te kruipen. Gelijk spotte ik een paar lichtelijk vervelende mailtjes in mijn mailbox die ik met tegenzin een beetje weggewerkt heb. Ik had allemaal creatieve ideeën voor deze maandag, maar er vloeit geen enkel creatief woord uit mijn toetsenbord wanneer ik het probeer. Ik besluit dat dus maar te schrappen en te verplaatsen naar later deze week. Het duurt meer dan de halve dag voordat ik uit deze rare funk ben, ugh…

Hoe ik mezelf door dit soort dagen sleep deel ik graag met je! Ik ben vast niet de enige die af en toe te kampen heeft met een off day.

Ontbijten met iets wat ik écht lekker vind

All Bran Flakes of een groene smoothie zijn prima hoor, maar als ik opsta met de donder in mijn hoofd word ik daar niet écht gelukkig van. Mijn favoriete keuze? Iets met eieren, vandaag ging ik voor geroosterd brood met avocado en ei. Niet zo ongezond dat ik me er rot door ga voelen maar wel lekker vettig voor dat plezierige gevoel dat junkfood je soms ook kan geven!

Gezond eten en dit ook voor de dag plannen

Het liefst zou ik me op dit soort dagen begraven onder de chocolade en chips maar daar word ik niet écht gelukkig van. Op dat moment misschien wel, maar achteraf voel ik me dan alleen maar opgeblazen en ongezond. Ik eet dus extra gezond en plan dit ook goed zodat ik elke twee uur wat eet. Hangry zijn is een echt ding en op dit soort dagen ben ik dat liever niet.

DISNEY PLAYLIST!

Oké ik ben mijn bed uit, heb gegeten en gedoucht… nu is het tijd om toch echt te gaan werken. Om de vrolijkheid erin te krijgen knalt er een Disney playlist door mijn speakers. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favoriet, maar voor mij is dit dé playlist die altijd een glimlach op mijn gezicht kan toveren.

Thee

Ik hou niet van koffie dus hoe moe ik ook ben, van koffie word ik echt niet vrolijker. Gelukkig kan een lekkere thee mijn hele dag al opfleuren. Ik zorg dus dat ik nooit zonder een kopje warme thee zit. Zo wordt het ijskonijn in mij ook weer een beetje opgewarmd 😉!

Door mijn bullet journal bladeren

In mijn bullet journal schrijf ik allemaal leuke (zakelijke)gebeurtenissen op. Succesvolle campagnes met klanten, mooie resultaten of leuke dingen die klanten of mede ondernemers tegen me hebben gezegd komen hier allemaal in. Wanneer ik dan zelf “meh” denk blader ik hier even doorheen. Het vrolijkt me niet altijd helemaal op maar ik krijg er zeker een glimlach van op mijn gezicht.

Wat een bullet journal is? Nou een hele hoop dingen, maar deze video is de basis en dan kun je het dus uitbouwen met collections en dingen die je zelf graag gebruikt:

Niet meer doen dan nodig en op tijd stoppen

Ik verklein mijn to-do lijst tot een “de drie a vier dingen die ik echt moet doen vandaag lijst”. Die maak ik af en dan kap ik ermee. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar voor mij werkt het perfect. Als het er niet inzit vandaag dan zit het er niet in. Natuurlijk zijn er dingen die gewoon af moeten, maar als die afzijn ga ik lekker achter de computer vandaan. Ik werk een andere dag wel weer wat langer door.

Lekker naar buiten gaan

Wanneer dat dus af is ga ik lekker naar buiten. Zelfs wanneer de zon niet schijnt en het rotweer is. De buitenlucht doet mij echt altijd goed, zelfs als ik op het moment zelf denk “wat de f* ben ik aan het doen?!?!”. Zodra ik binnenkom voel ik me kalmer en vrolijker, soms zelfs zo vrolijk dat ik wél weer aan de slag kan. Maar zo niet dan is het geen probleem, de urgente dingen zijn gedaan dus ik kan doen wat ik wil.

En dan relaxen met Netflix op de bank

Dus dan eindig ik al snel met Netflix of Videoland op de bank. Lekker even series of een leuke film kijken. Ben ik bewegend beeld en een scherm helemaal zat? Dan ga ik voor een lekker (luister)boek om helemaal te ontspannen.

Morgen weer een dag, hopen dat die een stuk vrolijker verloopt…

Wat doen jullie bij een ontzettende off day?

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Wat doe ik met een off day, als ik nergens heen hoef, of hoef te zijn en thuis ben, niks… lol… dan doe ik overal mijn rug keren, denk doe ik straks wel, en ga op de bank hangen, ik douche dan ergens wel even, trek wat lekkers aan, kan ook een lange iets te grote jurk zijn alsof ik uit ga 😉 En dan op de bank, netflix op, of opnamen van de tv, en eventueel mijn haakwerk, of ik ga liggen en zie wel of ik weg doezel of niet, wachtend tot het tijd is om naar bed te gaan, dat dus. En ja, bij mij dus koffie, heel veel koffie 😉

    X

  2. Oeh de Disney playlist kan ik hier ook inzetten, ik denk dat het gaat werken. Oef zo vervelend die mailtjes! Ik heb ook altijd moeite met dit soort mailtjes, het helpt mij door te denken dat de wereld niet vergaat en die hinderlijke gewoon normaal moeten doen 😉

Laat mij weten wat jij vindt!