Tijd voor jezelf nemen als je het druk hebt

Tijd voor jezelf nemen als je het druk hebt

Brightmorningdew MIND Leave a Comment

Tijd voor jezelf nemen als je het druk hebt is nog niet makkelijk. Maar hey, je leest het tegenwoordig overal. Neem genoeg tijd voor je zelf, doe lekker aan me-time en vergeet vooral je zelf niet! Maar als je hele dag compleet volgepropt zit hoe doe je dat dan?!

Voor mij is dit de laatste tijd zo herkenbaar. Ondanks dat ik zelf ook vaker geschreven heb over me-time, is tijd vinden voor wat tijd voor mezelf tegenwoordig al een hele taak. Met mijn eigen bedrijf, twee websites, een fulltime baan én een bruiloft lijkt tijd over soms een mythe waarvan ik ergens wel weet dat het ooit bestaan heeft. Toch weet ik ook nu wat tijd voor mezelf te vinden, ik deel deze tips graag met jullie!

Tijd voor jezelf nemen als je het druk hebt – Zo doe ik het

oké tijd voor jezelf nemen als je het druk hebt dus, ten eerste is het belangrijk dat je ook dit een prioriteit maakt in je weekplanning. Denk dus niet ik kom er wel aan toe maar ga er serieus mee om.

Maak afspraken met jezelf. 

Zet ze desnoods in je agenda! Plan bijvoorbeeld de donderdagavond van 9 tot 10 voor het lezen van een boek en de maandagochtend van 5 tot 6 voor een yogasessie.

Offer wat slaap op. 

Niet meer dan een halfuurtje (slapen en ik hebben een innige liefdesverhouding) net genoeg om even een boek te lezen, YouTube video’s te kijken of een aflevering van LOVE op Netflix te kijken. Doe dit bij voorkeur in de ochtend, dan word je ook nog eens mega relaxed wakker omdat je een halfuurtje eerst leuke dingen gedaan hebt voor je begon aan de “rat race” van je dag.

Maak van koken een feestje. 

Houd jij ook van eten? Top! Ik probeer van koken echt even “mijn” momentje te maken. Muziekje erbij, lekkere verse ingrediënten en koken maar! Die telefoon gaat even aan de kant en voor 30 minuten tot een uur ben ik even lekker met mezelf (oké en het eten) bezig.

Eet mindful. 

Oké, ik hoor je denken… waarom mindful?! Maar wanneer je tijdens het eten 1000 andere dingen aan het doen bent doe je die dingen eigenlijk maar half. Jammer, want dan moet je ze daarna weer opnieuw doen en je hebt een paar minuten lekker relaxen verspild aan half werk. Ook tv kijken moet je gewoon lekker even niet doen. Alleen jij, je bord en je eten – geloof me je wordt er echt helemaal zen van.

Neem gewoon vijf minuten. 

Soms ben je de hele dag in een go-go-go-mindset. Aan het einde van de dag lig je met een tollend hoofd in bed. Waarom? Omdat je nergens even een paar minuten hebt genomen om even lekker niets te doen. Spreek dus met jezelf af dat je minimaal één keer per dag even 5 minuten niets doet met een kopje thee of koffie.

Tijd voor jezelf nemen als je het druk hebt, hoe doe jij dat? Laat het mij weten in de comments!

 

Foto: Pexels

Brightmorningdew
Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat mij weten wat jij vindt!