Zelfvertrouwen of bescheidenheid tonen. Wat is beter?

Brightmorningdew MIND 1 Comment

“Het is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik….”

Oké die tekst is niet van mij ( gejat van Peter Blanker), maar het is een goede intro voor het onderwerp van vandaag.

Zelfvertrouwen uitstralen, dat is wat we allemaal willen. Maar hoe doe je dat zonder in een soort alfa aapje te veranderen? En hoe zit dat dan met jezelf bescheiden opstellen (ook al zo’n geliefde eigenschap) want die twee bijten elkaar al helemaal…

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit is echt een van mijn dagelijkse problemen. “Kwam ik niet te zelfverzekerd over?” of “Was ik niet té bescheiden net?”. Geen van beide karaktertrekken is gespeeld, maar ze lijken soms in conflict te zijn met elkaar. Of toch niet?

Na heel wat experimenteren en observeren kwam ik tot de conclusie dat er voor beiden een plek is en dat ze elkaar juist kunnen versterken.

Zelfvertrouwen tonen

Je hebt sterke punten, dingen waar je goed in bent. Over deze dingen hoef je absoluut niet bescheiden te zijn. Als er op je werk wordt gesproken over social media marketing en jij bent daar toevallig erg goed in dan kun je gewoon jouw mening/advies vol zelfvertrouwen geven. Je weet immers dat je hier goed in bent en dat je bijvoorbeeld in het verleden ook al goede resultaten hebt behaald.

Je in deze situatie bescheiden opstellen zou je zelfs kunnen schaden. Wellicht denken je collega’s wel dat jij er “toch wat vanaf moet weten” en wanneer je niets zegt kunnen ze zomaar tot de conclusie komen dat je vast niet zo goed bent. Zonde! Want de enige reden waarom jij niet je mening in de groep gooide was omdat je je bescheiden wilde opstellen.

Ook wanneer andere er vandoor gaan met de credits voor jouw werk is het niet het moment om bescheiden te zijn. Je hoeft iemand in een meeting niet voor de leeuwen te gooien, maar je kunt iemand er best op aanspreken dat jij ook hard hebt meegewerkt aan het project en dat je het zou waarderen als ze jou daar dan ook de credits voor geeft. Dit laat zien dat je het niet doet voor je manager, maar echt voor jezelf en ook dat zorgt ervoor dat mensen je gaan zien als capabel en zelfverzekerd.

Bescheidenheid tonen

Oké, twee duidelijke momenten waarop je zelfverzekerd moet zijn dus. Maar wanneer is er dan plaats voor bescheidenheid?

Wanneer je dingen nog wilt leren is het belangrijk om je bescheiden maar doortastend op te stellen. Geef bijvoorbeeld duidelijk aan dat je geen ervaring hebt met een nieuwe verantwoordelijkheid maar dat je er graag naartoe zou willen werken. Wacht in deze af, luister goed en observeer. Breng jouw visie en mening altijd rustig en in een vraag vorm, zelfs als je het zeker weet. Zo geef je mensen de tijd om te wennen aan jouw nieuwe skill en wordt je niet gezien als die schreeuwer die het net komt kijken.

Door zelfvertrouwen uit te stralen bij dingen waar je ervaring mee hebt, en bescheidenheid bij nieuwe dingen worden geen van beide karaktertrekken als negatief ervaren. Het kan er zelfs voor zorgen dat mensen hierdoor nog meer in jou gaan geloven. Je laat hiermee namelijk duidelijk zien dat je je sterke en zwakkere punten kent, en dat is een héle aantrekkelijke eigenschap.

Deze twee voorbeelden gaan toevallig over werk, maar ook in je privéleven of op school zijn deze regels toe te passen. Durf zelfverzekerd te zijn over dingen waar je ervaring mee hebt of dingen waar je van nature gewoon goed in bent. Stel je echter wel bescheiden op wanneer je nieuwe dingen gaat proberen of wanneer je nieuwe mensen ontmoet die je nog niet hebt gepeild.

Ben jij van nature meer of minder bescheiden? 

Brightmorningdew

Comments 1

  1. Wat een mooi artikel! Heel goed om hier eens bij stil te staan, zeker omdat ik soms iets te vaak bescheiden ben. Maar eigenlijk hebben beide eigenschappen inderdaad zo hun voor- en nadelen!

Laat mij weten wat jij vindt!