Dik tijdens de feestdagen

Zo ben jij klaar voor de feestdagen!

Brightmorningdew Body, MIND Leave a Comment

“Zo ga jij slank de feestdagen in” en “Zo overleef jij de feestdagen” het zijn koppen van artikelen die ieder jaar rond deze tijd weer opduiken. En ik ben hier zelf ook niet onschuldig, jaar na jaar schreef ik hier op dit blog over “gezond de feestdagen ingaan”. En met gezond bedoelde ik dan vooral dat je niet te veel moest aankomen tijdens deze periode.

Zo blijf ik lekker dik deze feestdagen

Ik merk dat ik mijn energie tegenwoordig op andere dingen richt…

Lekker in mijn vel zitten? Ja!

Afvallen en al nerveus worden als ik aan de feestdagen denk? Nee!

Daarom dit jaar geen artikel over het gezond de feestdagen doorkomen. Wel deel ik graag een video van mede-blogger/YouTuber Vera over hoe zij Lekker DIK blijft tijdens de feestdagen. De titel is natuurlijk met een knipoog, maar de video heeft een goede boodschap.

“Blijf bij jezelf, hou van je eigen lichaam en maak je tijdens de feestdagen vooral niet druk over wat anderen van je vinden <3!”

Laten we dus wat afspreken…

  • We gaan lekker genieten van de feestdagen en al het lekkers dat daarbij komt kijken
  • We gaan niet “los” omdat dat nun mag tijdens de feestdagen, we genieten gewoon van lekker eten en samenzijn met mensen waar we om geven
  • Je laat het broodmandje niet staan omdat je het niet “mag” of omdat je dan wel een toetje kan eten. Je eet gewoon waar jij zin in hebt, wanneer je daar zin in hebt.
  • Je gaat niet wandelen om calorieën te verbranden, je gaat wél wandelen omdat dat gezellig is samen met je familie of vrienden
  • Jij trekt aan waar jij zin in hebt en maakt je niet druk om een rolletje meer of minder
  • En we lezen geen artikelen die gaan over afvallen of op gewicht blijven tijdens de feestdagen. Nobody needs that kind of negativity! 

Ook voor mij voelt dat na jarenlang opletten tijdens de feestdagen wat onwennig. Maar het afgelopen jaar heeft mij geleerd dat gelukkig zijn met je lijf en lekker in je vel zitten niets te maken heeft met je kledingmaat of een nummertje op de weegschaal. Goed voor jezelf zorgen, gezond eten (want, meer energie) en van jezelf houden zijn veel belangrijker.

Vind jij voeding rond de feestdagen ook altijd lastig en laat jij je snel verleiden tot het lezen van artikelen die hierover gaan?

 

 

Brightmorningdew

Laat mij weten wat jij vindt!