Zo laat je je dromen uitkomen

Brightmorningdew MIND, WORK 3 Comments

 

Oké eerlijk, als ik echt zou weten hoe jij 100% zeker je dromen uit kunt laten komen zou ik dat niet op mijn blog delen. Dan zou ik een boek schrijven en schathemeltjerijk zijn van de inkomsten. Maar ik weet wel hoe je begint, hoe je op het pad van de ultieme droom komt. Dát wil ik vandaag graag met je delen in deze blogpost.

Wat voor soort dromen heb je?

Want je hebt vaak meer dan één droom. Sommige hebben met je werk te maken, andere met reizen of de liefde van je leven. Zo zou ik het helemaal tof vinden om uiteindelijk een zorgboerderij ergens te runnen. Gewoon lekker rustig leven met dieren die anderen niet meer willen. Niet dat ik dat nu wil, maar dat is zo’n “later als ik nog groter ben” droom. Nu droom ik over een eigen copywriting en content bedrijf met personeel in hartje Amsterdam. Oh en van vette reizen, goed eten en, en, en…. zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen waar ik van droom.

Tijdelijke dromen

Dit zijn dromen die je hebt tijdens een bepaalde (korte) periode in je leven. Het is bijvoorbeeld dromen van een warme zomer of van een verjaardagscadeau dat je graag wilt hebben. Deze dromen heb je vaak niet langer dan een halfjaar en zijn relatief makkelijk te behalen. Vaak hebben deze dromen te maken met het wachten op de middelen of op de tijd om de droom te voltooien.

Kleine dromen

Dan zijn er de kleine dromen. Dit zijn dromen die je niet binnen nu en een aantal maanden voor elkaar krijgt maar ze voelen ontzettend haalbaar. Denk aan een mooie reis waarvoor je nog wel een tijd moet sparen of het stichtten van een gezin. Het kenmerk van deze kleine dromen is ook dat we het niet moeilijk vinden om dit met andere te delen. Het voelt niet naakt om deze dromen uit te spreken, sterker nog, over deze dromen praten voelt natuurlijk.

Het zijn de kleine dromen waar veel mensen dan ook in blijven hangen. En begrijp me niet verkeerd, je kleine dromen vervullen geven je ook zeker een gelukkig leven. Voor sommige mensen liggen kleine dromen ook redelijk in lijn met hun grote of onhaalbare droom. Hierdoor werken ze met stapjes in kleine dromen aan hun grote droom.

Grote dromen

Grote dromen worden door mensen soms ook weleens als onhaalbaar bestempeld. Dit zijn de dromen zoals “een succesvolle onderneming hebben” of “de nieuwe André Kuijpers worden”. De dromen zijn groot en lijken bijna onhaalbaar.

Dit zijn de dromen die mensen, naarmate ze ouder worden, opgeven. Ze nemen genoegen met de kleinere dromen die er bij in de buurt komen en stoppen het gevoel van de grote droom ergens diep weg. Het niet najagen van de grote dromen voelt achteraf echter vaak als het verliezen van een grote liefde. Ze komen er nooit echt helemaal overheen als men niet het gevoel heeft het echt geprobeerd te hebben.

Hoe zorg je dat je deze dromen vasthoudt

en misschien nog wel belangrijker;

Hoe worden je dromen werkelijkheid?

Ik heb natuurlijk ook niet de waarheid in pacht. Wel weet ik dat ik er alles aan doe mijn dromen uit te laten komen en ik heb hier en daar ook al successen mogen behalen. Daarom deel ik graag mijn game plan met jullie.

 1. Maak van je dromen doelen

Een droom blijft een droom als je er geen doel van maakt. Is het een kleine of tijdelijke droom? Hang er dan een deadline aan! Is het een grote droom, en lijkt het zelfs onhaalbaar? Schrijf dan op wat je allemaal zou moeten doen om deze droom te voltooien. Zo blijf je gemotiveerd en blijven je dromen top-of-mind!

2. Breng al je dromen in kaart

Je hebt vaak meer dan een droom, als ik naar mijn eigen notities kijk staan er soms wel 30 dingen tegelijk op mijn “droom lijstje”. Sommige materieel, klein of snel te behalen. Dit zijn dan ook de dromen die vaak wisselen. De grote dromen die staan al een tijdje vast, hebben hun eigen pagina en worden alleen hier en daar een beetje aangepast.

“wees niet bang je dromen aan te passen”

Aangepast hoor ik je denken? Maar je dromen veranderen toch niet? Nee dat misschien niet, maar soms duurt het even voordat je droom echt een duidelijke vorm krijgt. Soms is mijn droom alleen een gevoel dat een bepaalde richting op wijst, soms niet meer dan een simpel zinnetje dat nog niet echt betekenis heeft. Dit is dan ook waarom deze dromen een eigen pagina krijgen, vaak als ik aan deze dromen begin te werken, krijgen ze vorm.

3. Bedenk een plan van aanpak, en voer dit uit!

Nu je al je dromen in kaart hebt, kun je een plan van aanpak bedenken. Wat moet je doen om deze dromen te verwezenlijken? Maak een planning en houd je hieraan. Moet je kennis vergaren? Ga studeren! Moet je iets beter kunnen? Oefen!

Je dromen achterna gaan is vooral hard werken en er dagelijks mee bezig zijn, ook al is het maar eventjes.

Kijk maar naar mensen die hun dromen waar lijken te maken, zij liggen niet hele dagen te Netflixen! Ze zijn elke dag weer bezig met hun dromen en doelen, ook als ze moe zijn of zich niet lekker voelen. En ook als het moeilijk wordt, eigenlijk juist als het moeilijk wordt. Wat dat is wat je dromen achterna gaan soms is: freaking moeilijk. Maar geloof me, als jij straks jouw dromen behaalt is het het allemaal waard geweest.

“Nobody said it was easy”

Ik heb je niet beloofd dat het makkelijk was. En er is, zoals gezegd, geen handboek over hoe je je dromen waarmaakt. Dit is in ieder geval mijn hulpmiddel en ik hoop dat het jullie ook kan helpen om al je dromen waar te maken.

Wat zijn jullie grootste dromen?

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Je vergeet het meest belangrijke in deze lijst, wees dankbaar voor wat al is, en zelfs dankbaar vooraf, voor het moment dat de droom of wens uitkomt, overigens is hier al een boek over geschreven en ja, die dame verdiend miljoenen nu, staat ook hier in de kast, nadat ik het eerst tig keer uit de bieb had gehaald, besloot ik een aantal jaren terug om het zelf aan te schaffen, gezien het ook een doe boek is, om eraan te werken en dat dag voor dag, of om later terug te pakken en een nieuw item in je leven aan te pakken of meerderen 😀

    het boek heet: The Magic; Rhonda Byrne. vind daar alle antwoorden in en zie hoe het werkt! Ook al blijft geduld een schone zaak!

    X

  2. Helemaal met Morgaine eens: dankbaarheid is de sleutel naar succes. Wees hongerig naar meer, maar altijd dankbaar voor het moment! Alsof je het leven al hebt dat je graag zou willen hebben. En erop vertrouwen dat het komt: ieder zaadje heeft immers tijd nodig om uit te komen. Leuk artikel meis!

Laat mij weten wat jij vindt!