Het is nooit goed genoeg – Onzekerheid als ondernemer

Brightmorningdew WORK 4 Comments

Wanneer je besluit om te gaan ondernemen zal je meer dan eens met jezelf geconfronteerd worden. Al je sterke en zwakke punten belanden in een soort snelkookpan die je jouw bedrijf noemt. Zo ook bij mij. Mijn grootste zwakte? Het is nooit goed genoeg…

Hoe losjes en vrijblijvend ik over mijn blog kan doen (het is immers een hobby), zo streng en bijna onrechtvaardig ben ik tegenover mezelf als het over BMD Media gaat. Ik presteer maand na maand boven mijn eigen verwachting, heb wekelijks contact met potentiële klanten en kan prima rondkomen van de inkomsten van mijn bedrijf. Toch begin ik elke week met een onzeker gevoel in mijn buik.

“Doe ik het wel goed genoeg, kan ik niet nog meer?”

Aan de ene kant is dit natuurlijk positief. Het is mijn drive, het zorgt ervoor dat ik uit mijn bed kom en elke dag tot het uiterste ga voor mijn bedrijf en mijn klanten. Aan de andere kant werkt het ook redelijk verlammend. Als ik na een maand terugkijk op de resultaten kan ik bijna niet trots zijn omdat ik diep vanbinnen vind dat het beter moet, dat ik nog meer klanten moet werven en dat ik vooral nóg harder moet werken.

Maar wat een onzin is dat eigenlijk zeg?

Wanneer een vriendin mij zou vertellen dat:

  • Ze binnen haar eigen bedrijf dát kan doen wat ze leuk vindt;
  • Ze qua inkomsten en klantenwerving maandelijks haar eigen prognose overstijgt;
  • Ze tevreden klanten heeft die terugkomen om meer van haar diensten af te nemen.

Dan zou ik SUPERTROTS op haar zijn!

Mijn challenge voor de rest van het jaar is dan ook om mijn mindset te veranderen. Om kleine successen ook te vieren en net zo trots op mezelf te zijn als op vriendinnen.

Of dit gelijk vanaf dag één gaat lukken?

Vast niet…

Maar nu heb ik het hier opgeschreven en dat heeft er meer dan eens voor gezorgd dat ik me wel aan afspraken met mezelf hou.

 

Voor de andere #(girl)bosses onder mijn  lezers, wie herkent dit en hoe kom je er vanaf?

Brightmorningdew

Comments 4

  1. Zo herkenbaar wat je schrijft!
    Heel belangrijk is dat ik veel blijf praten met mijn business mentor, mijn partner, af en toe een klopje op de borst geef als ik de cijfers zie en mezelf blijf ontwikkelen. Brene Brown heeft me in doen zien dat we veelste hard zijn voor onszelf en anderen en dat iedereen het beste doet wat hij/zij kan incl. ikzelf.

  2. Toen ik tekstschrijver was had ik dit ook nog, maar sinds ik andere vrouwen helpt met online marketing ervaar ik dit totaal niet. Ik ben namelijk totaal niet meer gefocust op geld, maar de waarde die ik geef. En daar krijg ik weer energie van. Dus mijn allerbeste tip (want vind die tip van jezelf als je beste vriendin zien altijd zo stom haha): je focus verleggen. Van geld naar waarde en van winst naar impact! Dat heeft mij echt gigantisch geholpen om veel minder streng voor mezelf te zijn. Voor de rest: keep on rocking geweldige chick! Jij bent echt keigoed bezig! X

Laat mij weten wat jij vindt!