Keuzes, keuzes, keuzes

Brightmorningdew WORK 1 Comment

Je zou het bíjna vergeten, maar naast alle leuke avonturen die ik hier beleef moet er ook gewoon gewerkt worden. De afgelopen weken stonden in het teken van moeilijke keuzes voor BMD Media.

Een chronisch tekort aan tijd, dat is hoe ik mijn leven de afgelopen maanden het beste kan omschrijven. Te weinig tijd om de stad te verkennen, te weinig tijd om al mijn werk af te krijgen en al helemaal te weinig tijd om vakantie te nemen…

Dat laatste was voor mij een wake-up call

Want ben ik niet voor mezelf begonnen omdat ik meer plezier wilde hebben in mijn werk? En wilde ik ook niet mijn eigen tijd kunnen indelen?

Die twee dingen waren al maanden niet meer waar. Er was (bijna) geen dag waarop ik niet werkte en ik werd geleefd door de deadlines van anderen. Niets te klagen qua klanten dus, maar was dit wat ik wilde?

Dagelijkse deadlines en altijd het gevoel dat ik achter de feiten aanloop?

Het antwoord lijkt nu zo duidelijk, maar het duurde echt even voordat ik dat zelf in kon zien. Er moest ruimte komen in mijn agenda, ruimte in mijn hoofd en ruimte in mijn bedrijf. Want door al deze bergen werk was er geen ruimte voor groei.

Heck, er was eigenlijk niet eens ruimte voor een vakantie dus hoe moest ik ooit nadenken over groei?

Personeel is, nu vooral door de afstand, even geen optie. Dus dan moet je op andere manieren ruimte maken in je hoofd en je planning.

Ik besloot alle projecten te bekijken en een paar vragen voor mezelf te beantwoorden:

  • Wat doe ik het allerliefste?
  • Waar wil ik meer van doen?
  • Waar wil ik op professioneel gebied groeien?
  • Waar krijg ik energie van?
  • Waar word ik door uitgedaagd?

Toen ik dat eenmaal had gedaan werd er een hoop duidelijk…

Ik deed teveel dingen die ik eigenlijk niet meer wilde doen en liet projecten liggen op vlakken waar ik eigenlijk in wilde groeien.

Eh, maar dat is zonde?!

Na mijn vakantie was het dus tijd om afscheid te nemen van klanten en projecten die niet (meer) bij mij paste. Dat schrijf ik nu heel makkelijk op, maar ik vond het alles behalve makkelijk. Langlopende samenwerkingen en vaste inkomsten bieden zekerheid en daar afscheid van nemen is een risico.

 

Wat nou als er geen nieuw werk voor in de plaats komt?

 

Tja, what if… 

 

Kijk, zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Maar zo doorgaan zorgde sowieso niet voor de gewenste resultaten.

 

Dus ik deed het. En creëerde daarmee meer rust en ruimte in mijn hoofd en agenda. Juli wordt daarmee – denk ik 😉 – de rustigste maand sinds tijden.

Ik heb er zin in!

 

Brightmorningdew

Comments 1

Laat mij weten wat jij vindt!