Klussen kiezen die bij je passen | Behind the Business

Brightmorningdew WORK Leave a Comment

“Klussen kiezen, ben je nu helemaal mal geworden?! Klanten die jou benaderen moet je allemaal gewoon aannemen.” Het zou me niets verbazen als je dit denkt bij het lezen van deze titel, tot een jaar geleden dacht ik dit namelijk ook.

“Al die ondernemers die maar alleen maar doen wat ze leuk lijkt, dat kan nooit wat worden.” dacht ik toen vaak. Ik bedoel hallo, je moet al blij zijn als een klant een dienst van jou wil afnemen toch?! Boy was I wrong! Natuurlijk ben ik blij met iedere klant, maar wanneer een klant bij mij past worden ze ook veel blijer met mij.

Wanneer ik werk voor projecten waar ik energie van krijg vloeit het werk veel meer. Leg je makkelijk verbanden en worden alle teksten een klein feestje. Zo schrijf ik elke dag over dingen die ik leuk vind en krijgen mijn klanten altijd het beste eindresultaat. Dit zorgt voor blije klanten en die vertellen hun ervaringen weer aan anderen binnen hun netwerk. En dat werkt uiteindelijk toch het beste. Want hoeveel Facebook/ Google campagnes je ook lanceert en hoeveel netwerkborrels je ook afloopt, mond-op-mond reclame sleept de leukste opdrachten binnen.

Zeker omdat ik tegenwoordig mijn diensten heb uitgebreid met marketing en branding is het belangrijk dat ik een goede binding voel met het bedrijf. Ik ben immers hun online stem en bedenk manieren om het merk naar buiten te brengen.

Dat klinkt natuurlijk allemaal leuk, maar makkelijk is het niet. Wat doe je als je een aanvraag krijgt die niet bij je past? Waarom zou je nee zeggen tegen een nieuwe opdracht en daarmee dus eigenlijk nee tegen geld?

Om op die vraag antwoord te geven is het belangrijk om te kijken waarom ik ben gaan freelancen. Ik wilde mijn creativiteit kwijt, werken aan dingen die ik leuk vond en me niet opgesloten voelen in mijn werk. Wanneer ik kies voor opdrachten die mij niet liggen sluit ik mezelf dus eigenlijk weer op in mijn werk. Mijn interesses zijn breed genoeg om niet zonder werk te zitten en doordat ik kritisch kijk naar mijn opdrachten werk ik elke dag aan dingen die ik leuk vind!

En die opdrachten die niet bij me passen? Daarvoor ken ik vaak genoeg freelancers in mijn netwerk die deze opdracht wel willen oppakken. Zo helpen we elkaar allemaal een beetje :)! Maar eerlijk, sinds ik mezelf ook in mijn werk en op mijn bedrijfswebsite laat zien trek ik ook de klanten aan die bij mij passen.

Bron: Unsplash

 

Brightmorningdew

Laat mij weten wat jij vindt!