Tijd maken voor je eigen ontwikkeling | Behind the business

Brightmorningdew WORK Leave a Comment

De tijd vliegt, ik ben al weer een halfjaar actief aan de slag met BMD Media! En hoe anders is het deze keer… Ik loop vaak over van het werk waardoor ik heb moeten leren om vaker “nee” te zeggen en tijd voor mezelf en de ontwikkeling van mijn bedrijf in te plannen. Of nouja, “heb moeten leren” dat impliceert dat ik het al goed kan en de waarheid ligt ergens in het midden.

Het begon denk ik ergens in de tijd voor de bruiloft. Ik ging een maand weg dus ik moest natuurlijk wel even een buffer opbouwen… In die tijd leerde ik dus ook dat je makkelijk 12 tot 14 uur per dag kan werken. Oh en de zaterdag kon er natuurlijk ook nog wel bij, er is dan toch voetbal op TV dus Robbert vermaakt zich wel. Alles om dat gat na de bruiloft maar een beetje op te vullen.

Dat ik soms véél te laat in bed lag en soms bijna niets meer deed buiten werken om liet ik maar even buiten beschouwing, dat zou vanzelf wel minder worden.

En dan nu de grote les: dat wordt niet vanzelf minder!

Er is maar een iemand die je werkdruk bepaalt als ondernemer en dat ben jij zelf. En dus moet ik leren “nee” te zeggen. Niet perse nee tegen een opdracht, maar wel nee tegen de net iets te strakke deadline. Wanneer dit namelijk meer gewoonte dan uitzondering wordt, heb je nog maar weinig tijd over voor andere dingen.

Dingen die je naast je superleuke baan óók leuk vindt…

Gelukkig vind ik mijn werk leuk en ben ik er dus niet heel rouwig om, maar vanaf december wil ik toch ook weer de “passion project tijd” terugbrengen.

Dit zijn minimaal 5 en maximaal 10 uren per week die ik mag besteden aan mijn eigen ontwikkeling of nieuwe projecten waar ik niet voor betaald krijg maar die ik gewoon leuk vind om te doen. Denk hierbij aan deze blog bijvoorbeeld, webinars, vrijwilligerswerk of andere projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van mijn kennis.

Door dit soort projecten kom ik vaak weer in aanraking met nieuwe technieken en kom ik op leuke ideeën voor mijn bestaande klanten. ZO blijft ik dus groeien en ontwikkelen als ondernemer en als mens. Dat is voor mij hét grote voordeel van ondernemen, dat jij écht aan het roer staat en de vrijheid hebt om te ontwikkelen op een manier die voor jou prettig voelt.

Tot zo ver weer dit korte kijkje achter de schermen bij BMD Media. Ik ben benieuwd hoe het bij jullie allemaal is! En voor de andere ondernemers die hier meelezen, proberen jullie ook wat meer tijd voor je eigen ontwikkeling in te bouwen zodat je verder kunt groeien of houden jullie je daar helemaal niet mee bezig?

Brightmorningdew
Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Laat mij weten wat jij vindt!