Wanneer kan je om salarisverhoging vragen?

Brightmorningdew WORK 4 Comments

Vrouwen krijgen vaak minder betaald dan mannen in soortgelijke posities. Daar zijn verschillende redenen voor, maar een van de redenen is dat vrouwen vaak minder om verhoging vragen en daarnaast ook minder stevig onderhandelen. Zonde! Want een goede onderhandeling levert je vaak niet alleen meer salaris op.

Een goede onderhandelaar laat ook aan de tegenpartij zien dat ze weet wat ze waard is. Dat ze durft en niet twijfelt aan haar eigen kwaliteiten. Daarnaast laat een onderhandeling zien dat je niet bang bent om voor je eigen belangen op te komen, dat je doortastend bent en een commerciële kijk op dingen hebt. Deze kwaliteiten komen binnen een bedrijf natuurlijk ook goed van pas. Een onderhandeling kan er dus voor zorgen dat jij in de ogen van je baas meer opvalt, of dat hij kwaliteiten bij jou ziet die hij anders niet gezien zou hebben.

goed, dat je altijd moet onderhandelen is dus duidelijk. Maar wat is het juiste moment daarvoor?

Als je de baan krijgt

Dit is natuurlijk een beetje een open deur, toch wordt dit door een aantal mensen nog weleens vergeten. Zelfs als je ergens nog moet beginnen is er eigenlijk altijd wel ruimte voor onderhandeling. Veel vrouwen laten het hier al “liggen” als ik even in mijn omgeving kijk. Ze gaan vaak akkoord met het eerste bod ‘omdat ze blij zijn wat te hebben’ terwijl mannen vaak het onderhandelingsspel wel aangaan.

Is het geboden salaris echt exact wat je zou willen hebben, of hebben ze al aangegeven dat er geen rek meer zit in het salaris? Probeer dan te onderhandelen over je secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als er een collega vertrekt

Vertrekt er een collega die een deel van jou werkzaamheden deed? En denk je dat jij dit prima bij je eigen werk zou kunnen trekken? Stel dit dan voor aan je baas en begin dan ook gelijk over je salaris. Op deze manier maak je je eigen functie misschien wel uitdagender en kan je er financieel ook nog op vooruit gaan. Het is voor een werkgever vaak goedkoper om een bestaande medewerker meer te betalen dan om een nieuwe medewerker aan te nemen.

Houdt hierbij wel het risico in de gaten. Werk jij door het vertrek van je collega nog maar in je eentje op de afdeling dan is de kans klein dat jij zijn of haar werk mag overnemen. Je baas wil immers dat het werk gewoon door kan gaan.

Als je werk verandert

Vooral binnen een midden- en klein bedrijf gebeurt het nog weleens dat je meer doet dan waar je voor bent aangenomen. Als de taken veel complexer worden dan je functie titel, wordt het tijd om met je baas te gaan praten. Ben je bijvoorbeeld aangenomen als telefoniste maar doe je ondertussen ook de administratie en klantenservice? Dan is het waarschijnlijk tijd voor nieuwe arbeidsvoorwaarden. Dit moet echter wel gaan om een structurele verandering van je werk. Voor een paar weken wat meer doen in verband met ziekte van een collega valt hier natuurlijk niet onder.

Houd voor jezelf dus goed bij; waarvoor ben ik aangenomen en wat doe ik nu eigenlijk. Als je verantwoordelijkheid groter wordt mag je salaris met je meegroeien.

Bij een nieuwe functie

Soms wordt je binnen een bedrijf naar een nieuwe afdeling of functie geplaatst. Dit is een ideaal moment om weer eens te praten over je salaris. Gaat je werk veranderen? Krijg je meer verantwoordelijkheden? Of heb je hier misschien een laptop of auto van de zaak nodig? Laat je niet de snel meevoeren door de euforie van de promotie of nieuwe opdracht! Vaak ben je blij dat je een nieuwe uitdaging krijgt, zo blij zelfs dat een aantal mensen vergeten te vragen wat dit gaat betekenen voor hun beloning.

Vaak zullen werkgevers hier zelf mee komen, maar je zal niet de eerste zijn waarbij dit niet gebeurt. Houd dus zelf ook altijd scherp in de gaten of je beloning en secundaire voorwaarden nog wel passen bij je nieuwe functie.

Als de markt verandert

In crisis-tijd waren veel mensen blij met wat ze konden krijgen. De tijden zijn echter weer aan het veranderen en een hele hoop markten trekken weer aan.

Werk jij in een markt waar er weer wat meer banen zijn? Of waar over het algemeen wat meer betaald wordt? Dan is het nu tijd om met je baas te gaan praten. Je hoeft niet te dreigen dat je weggaat ( dit is niet netjes als je het niet echt van plan bent) maar je kan wel aangeven dat je wat hebt rondgekeken om te zien wat je waard bent.

Als je commercieel veel voor het bedrijf betekent

Heb jij de laatste tijd de ene na de andere grote opdracht binnen gesleept? En heb je daar misschien bonussen voor gekregen? Dan is het zeker tijd om even met je baas te gaan praten! Een bonus is natuurlijk lekker, maar een vast hoger inkomen kan je veel meer van op aan. Wellicht kan jij door al deze successen weer een schaal omhoog, of misschien is het wel tijd voor een promotie?

Aangezien de meeste lezers op mijn site ook vrouwen zijn ben ik nieuwsgierig, durven jullie om salarisverhoging te vragen? En hebben jullie altijd onderhandeld over je salaris?

 

 

Brightmorningdew

Comments 4

  1. Ik heb gevochten om een schaal hoger te zitten en meer loon te vragen en hier heb ik ontzettend veel van geleerd. Wij vrouwen moeten niet “bang” zijn en ons iets meer als een man puur zakelijk inzetten op de werkvloer.

  2. Ik heb tot nu toe twee keer bij mijn huidige werkgever onderhandeld. Toen ik aangenomen werd, en toen ik er achter kwam dat een collega meer verdiende dan ik en ik dat niet terecht vond 😉 En twee keer was mijn baas het met me eens en heb ik loonsverhoging gekregen.

    Ik vond het beide keren niet prettig om zo’n gesprek te beginnen maar na afloop heel blij dat ik het gedaan had. En ook mijn baas gaf aan dat hij het goed van me vond dat ik dit deed!

  3. Bij mijn eerste baan werd me tijdens mijn sollicitatiegesprek verteld wat het loon zou zijn. Daar zou geen speling in zijn, maar ik zou wel snel kunnen groeien als het goed ging. Uiteindelijk heb ik na een jaar zelf aangegeven dat ik vond dat ik een loonsverhoging verdiende omdat ik véél meer taken uit was gaan voeren. Ik kreeg een minimale loonsverhoging, weer was er geen onderhandeling mogelijk. Gelukkig zijn niet alle organisaties zo!

Laat mij weten wat jij vindt!