Weer een ritme vinden | Behind the business

Brightmorningdew WORK 3 Comments

De tijd vliegt. Ik zit alweer in mijn derde week als zelfstandige, whut?! De eerste weken zaten vol met dingen regelen, mensen spreken en mijn ritme terugvinden. Waar ik de eerste week nog netjes de traditionele werktijden aanhield is dat nu alweer veranderd naar een ritme wat meer bij mijn natuurlijke pieken en dalen past.

Mijn werkritme:

’s Ochtends heel vroeg mijn bed uit? Nee bedankt, daar heb ik de rest van de dag last van! Ik probeer om een uurtje of 9 echt te beginnen, dan werk ik door tot 12. Dit is wanneer ik ga douchen en een vroege lunch klaarmaak. Om 1 uur probeer ik weer achter mijn laptop te kruipen tot een uurtje of 3, tijd voor een aflevering van een serie of een potje gamen. Even mijn hoofd leegmaken om de laatste dingen straks ook nog vol creativiteit af te maken. Om 4 uur ga ik weer verder, vaak ben ik dan rond 7 of 8 uur wel klaar. Soms neem ik wat langer pauze of komt er gewoon niets uit mijn handen, dan werk ik na het eten nog door.

Sommige dagen werk ik 5 uurtjes terwijl ik op andere dagen 10 á 12 uur werk, en ik zou het niet anders willen! Op deze manier maak ik perfect gebruik van mijn creatieve pieken en ben ik effectiever dan wanneer ik mezelf “netjes” van 8 tot 5 zou opsluiten.

Is mijn ritme nu perfect? Nog lang niet, ik durf te wedden dat er nog een hoop veranderingen aan zitten te komen. Het is natuurlijk ook compleet afhankelijk van klanten, deadlines en afspraken wanneer ik kan, wil en moet werken. Zelf vind ik het in ieder geval erg fijn om een paar keer per dag echt “uit” mijn werk te gaan. Zo doe ik inspiratie op en kan ik makkelijker switchen tussen verschillende klanten!

 

Wat zou jouw ideale werkritme zijn als je het zelf kon kiezen?

Foto: Pexels

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Wat fijn dat jij zo kunt werken, ik zou dat echt niet kunnen zo thuis te werken, teveel afleiding, even dit, als ik toch hier zit, oh nog even dat, hey Picasso, wil jij nu aandacht? whahaha kortom ik moet echt de deur uit, en dan is mijn onverdeelde aandacht daar waar het moet zijn 😉

    Echt respect hoor, dat jij dit zo kunt!

    X

  2. Zo lang jouw ritme voor jou werkt is het goed. Toen ik nog thuis zat (helaas niet vanwege een eigen bedrijf, maar ziektewet) probeerde ik de boel zo te verdelen dat het niet teveel energie opeiste. En zodat ik ’s ochtends naar een uurtje yoga op de sportschool kon, want dat hielp me heel goed. Dat ik dan ’s avonds wat meer werk moest verrichten voor mijn blog, vond ik helemaal niet erg. Heerlijk die vrijheid!

Laat mij weten wat jij vindt!