Lekker eten Antwerpen

Welkom 2018! Het eerste halfjaar BMD Media is alweer voorbij

Brightmorningdew WORK 3 Comments

Wauw, met het aanbreken van 2018 bestaat BMD Media in zijn huidige vorm ook alweer een halfjaar, whoop whoop! Tijd om even terug te kijken en vooral ook vooruit te blikken naar 2018. Het wordt een spannend jaar en ik kan niet wachten om te zien wat het mij allemaal gaat brengen! Maar voordat we het daarover gaan hebben wil ik ook jullie het allerbeste wensen voor aankomend jaar, dat al jullie dromen en doelen maar mogen uitkomen!

Wat een halfjaar is het geweest zeg. Nog voor ik officieel weg was bij mijn werkgever had ik al 2 vaste opdrachtgevers in de pocket. Vanaf toen is het geen week meer rustig geweest. Iedere maand had ik wel een excuus waarom het nu druk is en het straks wel rustiger zou worden. Maar de echt rustige periode, die kwam nooit. Zelfs nu aan het begin van januari, een maand waarvan ik had verwacht dat ik wat meer tijd zou hebben om aan mijn eigen website te werken, kan ik de drukte alweer voelen. De eerste maanden ging er geen week voorbij zonder afspraken met nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast leerde ik compleet opnieuw thuiswerken en richtte ik een ruimte in om thuis echt effectief te kunnen werken. Pas eind 2017 is deze ruimte echt een beetje zoals ik wil en vandaag op 3 januari komen daar de laatste spulletjes voor binnen. November en december waren de drukste maanden van het jaar waarin ik ook, tegen verwachting in, de hoogste omzet van het jaar behaalde. Projecten en aanvragen vloeide ook zo door 2018 in waardoor de geplande “koude” acquisitie deze maand (weer) komt te vervallen.

Toch was het belangrijk om 2 januari niet te gebruiken voor alle projecten die nog op me liggen te wachten. Wanneer je in de waan van de dag leeft en niet naar de toekomst kijkt is het namelijk moeilijk om de juiste koers te varen.

Lees ook: zo worden jouw goede voornemens wél een succes

Dus, was ik gisteren vooral bezig met het uittekenen van 2018. Waar wil ik aan werken? Wat ging er goed vorig jaar en wat ging er minder? Welke doelen heb ik al behaald en wat neem ik mee naar 2018. Waar wil ik eigenlijk staan aan het einde van dit jaar? Allemaal vragen die mij helpen met richting geven aan mijn bedrijf en mijn leven.

Voor BMD Media ligt mijn focus in 2018 op het kiezen van projecten waar ik energie van krijg. Nog vaker nee zeggen tegen klussen die eigenlijk niet passen en werken aan de schaalbaarheid van mijn bedrijf. Op dit moment is er geen ruimte in mijn bedrijfsplan voor personeel, maar ik zou wel graag nog meer mensen willen helpen met hun content marketing. Hoe ik dit ga aanpakken? Daar heb ik wel wat ideeën over maar die moet ik de komende tijd uitwerken en concreter maken. Ik zal jullie, wanneer dat kan, natuurlijk meenemen in dit proces.

Zo heb ik voor mezelf nu een duidelijk(er) overzicht van het aantal uren dat ik wil en kan werken per maand. Hier heb ik de vaste opdrachtgevers al bij ingevuld en ook de projecten waar ik al ja tegen heb gezegd. Zo zie ik duidelijk welke ruimte ik nog heb en hoeveel ruimte er nog overblijft voor het werken aan de schaalbaarheid van mijn bedrijf op het moment dat ik ja blijf zeggen. Door dit zo duidelijk te zien, in plaats van alleen maar te voelen door de drukte die ik heb, hoop ik gefocust te kunnen werken en makkelijker “nee” te kunnen zeggen omdat ik zie dat het niet meer aansluit bij mijn doelen.

Ook is mijn goede voornemen om deze blog niet meer zo te verwaarlozen zoals ik de afgelopen maanden heb gedaan 😉! Al is het alleen al omdat ik het gewoon ontzettend fijn vind om een plek te hebben waar ik mijn hersenspinsels kan delen. Regelmaat helpt hierbij. Sommige bloggers vinden dat dwingend, maar als ik “blog wanneer ik tijd heb” zie je dat er eigenlijk vrij weinig verschijnt. Dat is namelijk wat ik in 2017 een beetje heb gedaan, met weinig succes😉. Terug naar regelmatig posten dus! Voor mij zal dit de maandag, woensdag en vrijdag zijn, wanneer ik echt nog iets leuks of extra’s heb pak ik de zondag ook nog mee.

 

 

Brightmorningdew

Comments 3

    1. Post
      Author

      Haha ja dat was natuurlijk mijn persoonlijke hoogtepunt van 2017! Hoe gaat het met jou? Het is al een tijdje stil op je blog, snap natuurlijk waarom maar hoop dat alles goed gaat!

Laat mij weten wat jij vindt!