Zo coach je je eigen loopbaan

Brightmorningdew WORK Leave a Comment

Je carrière… sta je daar wel genoeg bij stil? Waarschijnlijk niet, de meeste mensen waaien wat hun carrière betreft met alle winden mee. Je hoort nou eenmaal fulltime te werken, je doet wat je manager van je vraagt en tja… Je doet gewoon maar wat. Je bent waarschijnlijk na je afstuderen begonnen met een baan, bent misschien al een of twee keer geswitcht maar heb je het gevoel dat je er echt grip op hebt? Waarschijnlijk niet, maar gelukkig ben je niet de enige!

Er zijn
0
Kansen die je mogelijk hebt gemist

Elke dag zijn er beslissingen die je kunt maken rondom je carrière. Grote en kleine beslissingen die je misschien, zonder het te merken, gewoon zo BOEM voorbijloopt. Geen probleem, je wist het namelijk niet. Maar daar ga je vanaf NU verandering in brengen. Om op het juiste carrièrepad te blijven hoef je jezelf namelijk maar twee dingen af te vragen.

Waar wil ik uiteindelijk heen?

Wat is je droom? Niet perse binnen deze functie, maar gewoon echt the dream. Als de mogelijkheden eindeloos zijn: wat zou je dan willen? Schrijf dit voor jezelf op en houdt het dichtbij, dit is namelijk heel belangrijk! Weten waar je heen wilt maakt de reis er naartoe zoveel makkelijker. Dat klinkt misschien als een Instagram-quote maar het is echt waar. Wacht, om hem kracht bij te zetten zal ik er een Insta-quote van maken:

wetenwaarjeheenwilt

Maar met deze quote ben je er nog niet. Je moet naar deze quote gaan leven. Dat doe je als volgt…

Stel jezelf bij alles wat je doet de vraag: “hoe brengt dit mij dichterbij mijn doel?”

Als je je einddoel duidelijk voor ogen hebt is het ook makkelijker om naar je leven te kijken. Welke dingen doe je die je dichterbij je doel brengen? Welke dingen houden je er juist vanaf? En welke dingen laten je wel bewegen, maar dan vooral opzij en niet vooruit. Stel je wilt hoofdredactrice worden en je bent nu content creator bij een webshop, hoe brengt dit je dichter tot je doel? Schrijfervaring? Management skills? Of ben je hier misschien al uitgeleerd en werk je vooral aan je naam binnen dit bedrijf? Dat laatste is ook prima, maar dat is dus wel een stap opzij en niet vooruit.

Sommige mensen zijn hun hele carrière bezig met stappen opzij zetten. Ze groeien, krijgen steeds meer verantwoording maar komen geen stap dichterbij hun uiteindelijke droom. Dat is erg jammer, niet alleen omdat zij niet dichterbij hun droom komen. Maar ook omdat zij op hun beurt weer een plaatsje bezet houden van iemand die deze baan wél een droomfunctie vindt.

Wat is jouw droom, en wat doe jij om dit te bereiken?
Brightmorningdew

Laat mij weten wat jij vindt!