Zo wapen je jezelf in een open kantoortuin

Brightmorningdew WORK 2 Comments

Het is hartstikke hip om een open kantoortuin te hebben. Gezellig met alle collega’s bij elkaar in een grote ruimte. GE-WEL-DIG voor de kletsmajoor, absolute hel voor mensen die rust nodig hebben om te concentreren.

Je concentreren in een grote open ruimte met veel collega’s is soms erg lastig. Zeker als je drukke en minder drukke mensen door elkaar heen zet. Werk jij graag in stilte? Dan zul je zien dat jij net de pech hebt dat je naast een zingende of fluitende collega komt. Zo zorg je dat dit je werk niet beïnvloed!

Koop een goede koptelefoon

Het staat misschien niet zo gezellig, maar een geluiddempende koptelefoon kan al een wereld van verschil maken. Zo komt het geroezemoes niet meer binnen en kun jij rustig doorwerken.

Plan je werk rond de piekmomenten

Er zijn altijd drukke en minder drukke dagen op kantoor. Plan werk waarvoor je meer rust nodig hebt dan ook op de rustige dagen. Ook door de dag heen zijn er rustigere en drukke momenten. Probeer hier dan ook gebruik van te maken. Overleg wat met een collega als het toch al druk is, en maak die lastige analyse wanneer het wat stiller om je heen is.

Werk wat vaker thuis

Als het voor jouw werk absoluut noodzakelijk is dat het in stilte gebeurt, kun je er voor kiezen om wat vaker thuis te werken. Is het thuis ook niet rustig? Dan zou je misschien een flex-plek kunnen pakken!

Maak het bespreekbaar

Heb je er echt veel last van? Maak het dan gewoon bespreekbaar op kantoor! Zeker als je vooral last hebt van collega’s die kletsen, zingen of andere niet werkgerelateerde geluiden maken kun je dit rustig aankaarten. Stel bijvoorbeeld voor om stille momenten in te plannen, of om rustige zones binnen de kantoortuin te maken. Door je te omringen met mensen die ook graag in stilte werken kun je vaak al een stuk rustiger aan de slag.

Boek een stilte- of vergaderruimte

Dit is misschien een open deur, maar moet je in stilte aan een moeilijk project werken? Dan kun je (als deze er zijn) een stilte of vergaderruimte voor jezelf reserveren. Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing, het is niet de bedoeling dat je hier al je dagen gaat slijten.

Wat vind jij van een open kantoortuin? En hebben jullie nog tips om in een open ruimte rustig te werken?
Brightmorningdew

Comments 2

  1. Heel herkenbaar van toen ik veel in studieruimtes op school zat te studeren! Ik deed altijd een goed geïsoleerde koptelefoon op met muziek. Dan hoorde ik bijna niets meer van de geluiden om me heen.

  2. Hier valt het heel goed mee.. We zitten in totaal met 4 personen per eiland en per vloer zo’n goooh 100tal eilandjes? Maar ik heb een heel goede koptelefoon en een goed gevulde spotify lijst 🙂

Laat mij weten wat jij vindt!