5 tips voor hardlopen in het donker

Brightmorningdew LIFESTYLE 8 Comments

SAMSUNG CSC

Het word weer donkerder en kouder en hardlopen wordt daardoor dus ook weer iets anders dan in de zomer. Vandaag geef ik je 5 tips om hardlopen in het donker zo veilig en goed mogelijk aan te pakken.

1. Kleding

Kies de juiste kleding voor het moment van de dag en voor te temperatuur. Zorg ervoor dat je een reflecterend shirtje, broek of hesje aan hebt zodat auto’s of fietsers je van ver aan kunnen zien komen. Zorg er wel voor dat je niet te warm bent gekleed, als je vanwege de hitte je reflecterende jasje uit moet doen heb je er natuurlijk niet veel meer aan.

2. Loop een bekende route

Ik weet zeker dat ik niet de enige stuntpiloot ben dus om valpartijen te voorkomen is het verstandig om een bekende route te lopen. Op die manier weet je precies welke “gevaarlijke” stukjes in je route zitten en waar je extra moet oppassen omdat de verlichting er misschien wat slechter is.

3. Gebruik kleine lampjes

Draag lampjes aan je kleding, in het donker ben je (zelfs met reflecterende kleding) vaak lastig te zien voor autobestuurders. Aangezien knuffelen met een motorkap niet op je bucketlist zou moeten staan raad ik je aan om in elk geval 1 of 2 lampjes te dragen. Deze kan je al voor minder dan 5 euro scoren bij fietsenwinkels of de Decathlon.

4. Laat altijd iemand weten waar je heengaat

Vertel altijd iemand dat je even gaat hardlopen en waar je dit gaat doen. Ik vertel vaak aan Robbert dat ik even wegga en denk dat ik over een x aantal minuten weer terug ben. Ben ik dan niet terug dan belt hij ook eigenlijk altijd even om te kijken of alles nog oké is. Natuurlijk beschermt dat je niet tegen ongelukken maar het zorgt wel dat iemand weet wanneer er iets niet oké is.

5. Neem een telefoon mee

Deze hangt een beetje samen met het vorige punt. In het donker kan je telefoon ontzettend van pas komen en niet alleen maar om iemand te bellen. Als het echt heel donker is kan je de zaklamp functie van je telefoon gebruiken!

Opzoek naar meer tips voor hardlopen in het donker? Klik hier voor een artikel met tips hardlopen in het donker en in de kou.

Ben jij al klaar voor hardlopen in het donker?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 8

  1. Dit geldt ook voor als je gaat fietsen, nu heb ik niemand om dat aan te melden, ‘nog niet?’ hahahahaha dus altijd mijn mobiel mee inderdaad en water en als ik het heb iets te eten 😉 Anders haal ik dat onderweg en zorg ik dat ik in elk geval mijn portomonee bij mij heb, daar zit ook mijn id in 😉

    X

Laat mij weten wat jij vindt!