8 herkenbare gedachtes van langslapers

Brightmorningdew LIFESTYLE 14 Comments

Vroeger kon ik heerlijk uitslapen tot soms wel twee of drie uur ’s middags. Nu ik ouder ben gaat dat helaas niet meer, maar ik ben en blijf een langslaper. Ben jij ook een langslaper? Dan herken je vast deze 8 gedachtes!

1. Oh nee! ik kan nog maar 7:45 minuten slapen..

Als jij je wekker zet en ziet dat je minder dan acht uur kunt slapen begin je gelijk met rekenen. Kan ik ook een kwartier later mijn wekker zetten? Of eigenlijk een halfuur want het duurt nog minstens 10 minuten voor ik in slaap ben en ik moet eigenlijk ook nog plassen dus ik zal pas echt slapen over 15 minuten…

2. Goede-wat?

Als iedereen goedemorgen! roept op je werk duik jij nog even verder weg achter je beeldscherm.. goede morgen is toch echt pas om 10 uur. Alles daarvoor is een slechte morgen wat jou betreft.

3. De maatschappij is gewoon niet op jou ingericht

En dat verkondig je dan ook graag aan iedereen die het wel horen. Al meer dan eens dacht je aan voor jezelf beginnen. Niet omdat ondernemen je nou zo tof lijkt, nee meer omdat het “je eigen tijden indelen” gedeelte je wel aanstaat.

4. Niet kunnen uitslapen = een hel

Weekend betekent voor jou UITSLAPEN! Als dit om wat voor reden dan ook niet lukt kan je hele weekend als verpest voelen. Je hebt zelfs wel eens de ochtend vrij genomen op maandag zodat je wél kon uitslapen…

5. Alleen mascara is ook prima

Als je lekker in je bed ligt als je wekker gaat begin je met de onderhandelingen. Nog even snoozen, dan was ik mijn haar morgen wel. Oke.. nog even snoozen, ik heb nog wel wat te ontbijten op werk liggen.. Oh.. nog 5 minuutjes, alleen mascara is ook prima.

6. Je houdt van truien

Lekkere dikken truien zijn als een verlengstuk van je bed. Heerlijk comfortabel wegduiken in je trui is bijna net zo lekker als werken vanuit je bed.

7. Waarvoor kunnen mensen je wakker maken?

Nergens voor! Of nouja, alleen om te vertellen dat je verplichtingen vandaag niet doorgaan zodat je langer kan slapen… verder echt nergens voor.

8. Nap time!

Stiekem vind je het jammer dat wij in Nederland geen tijd  voor “middagdutjes” hebben op een dag. Hoe lekker zou het zijn als je rond 12 uur even naar huis mocht voor een dutje?! Als je wel tijd hebt voor een middagdutje is het dan ook jouw ultimate guilty pleasure...

 

Ben ik de enige slaapkop, of houden jullie ook wel van lekker lang slapen?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 14

 1. Ik ben totaal geen langslaper. Ik hou wel van slapen, maar ik vind het zo nutteloos eigenlijk. Mijn broertje is zeker wel een langslaper en nu begrijp ik eindelijk waarom hij zo vaak een trui aan heeft haha.

  1. Post
   Author
 2. Haha ik herken me hier wel een beetje in, maar als ik soms langer slaap dan ik wil vind ik dat ook weer niet een heel chill gevoel. Punt 5 komt bij mij regelmatig voor haha.

  1. Post
   Author
 3. ALLES! Echt alles is herkenbaar… en ik dacht werkelijk waar dat ik de enige was die punt 1 had.. Ik moet en zou 8 uur slapen en ook al heb ik precies 8 uur geslapen, ik ben en blijf moe en wil niet uit bed komen. Ik moet mezelf er echt uit slepen haha.

  1. Post
   Author
 4. Ik hou ontzettend van slapen, dutten, snoozen, doezelen en wat nog meer, maar niet zoals jij of dat deze gedachten in mij opkomen, hahaha Ik sta op als ik op moet, zodra de wekker gaat ga ik eruit en roep, goedemorgen wereld, goedemorgen Picasso! Om dan ergens een geeuwende Picasso aan te treffen, hahaha

  Ik sta ook het liefst minimaal 2 uur van tevoren op zodat ik rustig aan kan starten met mijn dag en daarna ben ik er ook echt, voor een ieder die ik tegen kom of even een praatje wil maken, bekend of vreemde. En dat is rust uitstralen, en als je dat kunt 😉 Dan is alles goed, breng je dat ook over op anderen is mijn ervaring ondertussen.

  X

  1. Post
   Author

   Oh ik wilde dat ik 2 uur kon uittrekken voor mijn dag.. ik moet er om 6 uur uit.. nog een uur eerder dan zou ik gek worden. Misschien dat dit straks in mijn zelfstandige bestaan beter word ;)!

 5. Ondanks het feit dat ik ondertussen 60 jaar ben geworden is mijn slaapgedrag niet veel anders als toen ik 20 jaar was. Ik vind slapen en dromen gewoon heerlijk en vroeg opstaan blijft voor mij het ergste dat er is.

  1. Post
   Author

Laat mij weten wat jij vindt!