Ik als blogger #TAG

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 5 Comments

Door collega-blogger Northflix werd ik getagd in de “Ik als blogger TAG”. Deze TAG vond ik bij haar super leuk om te lezen, dus ik besloot hem ook zelf in te vullen. Benieuwd waar ik mijn inspiratie vandaan haal, en wat ik nog wil bereiken als blogger? Lees dan snel mijn antwoorden op deze TAG!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt overal en nergens vandaan. Vaak zit ik met iemand koffie te drinken terwijl ik tijdens het kletsen denk: “WOW dit zou echt een leuke blogpost zijn!”. Ook het gewone leven en mijn dagelijkse beslommeringen zijn vaak voer voor een blogpost. Verder krijg je natuurlijk ook eens wat opgestuurd, of wordt je ergens voor uitgenodigd, wat dan weer leuk is om over te schrijven.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Thee, thee en nog meer thee. Soms drink ik ook nog wel een lekker glas cola light, maar daar probeer ik (zoals de meeste van jullie wel weten) mee te minderen.

Als jij een (jaar)overzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Vaak heb ik in het vorige (jaar)overzicht een soort doel voor mijzelf gesteld, deze bespreek ik dan altijd eerst. Vervolgens plaats ik de 5 greatest hits en vervolgens probeer ik er nog wat artikelen bij te plaatsen die bijzonder voor mij persoonlijk zijn.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Dat ik wél creatief ben. Hier wil ik later nog wel een artikel aan wijden (kijk zo krijg je inspiratie!), maar voor dat ik ging bloggen vond ik mezelf niet bijster creatief meer. Sterker nog, mijn creatieve brein lag sinds mijn afstuderen in een soort comateuze staat. Ik was helemaal vergeten hoe leuk ik het vind om te schrijven en bloggen heeft mij geleerd dat ik schrijven, fotograferen, filmen en creatief bezig zijn echt nodig heb in mijn leven. Vaste lezers hebben ook middels mijn blog kunnen meeleven met mijn carrière-switch, iets wat zonder mijn blog waarschijnlijk niet was gebeurd!

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Als ik inspiratie heb, schrijfkriebels noem ik ze ook wel. Ik voel soms gewoon wanneer er makkelijk wat uitgetypt kan worden, dat is voor mij dan hét moment om lekker wat blogjes te gaan tikken.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik zou graag een nog breder publiek willen aanspreken, niet dat ik te klagen heb over mijn bezoekersaantallen hoor maar ik vind het stiekem altijd wel weer een kick om die groei te zien!

Daarnaast zou ik graag een platform willen oprichten voor dames die beginnen aan een gezonde levensstijl om ze op weg te helpen. Een plek te creëren waar ieder zijn eigen plan van aanpak kan maken en met goede informatie kan beginnen aan haar tocht naar een gezonder leven. Dit laatste is trouwens ook iets waar ik serieus mee bezig ben, denk je dus “DAT WIL IK OOK!” stay tuned…

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee bijna nooit! Ik voel mij eigenlijk alleen onzeker als ik iemand anders mijn artikelen zie lezen?! Heel gek haha! Het idee dat duizenden anonieme mensen mijn stukjes lezen doet mij niks maar als ik mijn vriend met mijn site open zie zitten dan word ik helemaal nerveus…

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Met een aantal heb ik wel leuk contact en met sommige is daar zelfs een echte vriendschap uit ontstaan! Dit is iets dat ik niet direct had verwacht toen ik begon met bloggen maar het is natuurlijk wel super leuk!

Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

YouTube! Vaak kijk ik verschillende vlogs tijdens het bloggen, vooral vlogs waarin gewoon lekker wordt gekletst kijk ik lekker weg tijdens het typen!

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Dat verschilt heel erg per week, meestal is het de dag waarop ik het meeste tijd heb. Nu ik als freelancer werk heb ik niet meer een “vaste” weekindeling dus dat kan echt elke dag zijn. Vaak probeer ik op een “vrije” dag lekker een paar uur in te plannen waarop ik achter elkaar kan bloggen, dat werkt toch wel het beste.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Op zoveel artikelen eigenlijk, ik kan er niet direct eentje aanwijzen. Op dit moment heb ik het beste gevoel bij de Lapland artikelen en video’s maar dat komt natuurlijk ook een beetje doordat dat nog zo vers in het geheugen zit.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat ze het leuk vinden om te schrijven, fotograferen en contact te leggen met anderen. Zodra je gaat bloggen wordt je ook onderdeel van de “bloggers community” en dat is toch echt een wereld apart. Het heeft zijn leuke en minder leuke kanten en je moet het dus wel écht heel leuk vinden wil je het vol kunnen houden.

Wie zou je willen vragen deze TAG ook in te vullen?

Alle bloggers die mijn blog lezen zou ik graag willen uitnodigen om deze TAG in te vullen, ik zou het super leuk vinden om jullie antwoorden te lezen!

De originele TAG komt overigens van Patricia, zij is dus de bedenker van deze super leuke TAG!

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 5

 1. Gaaf dat bloggen jou zoveel heeft gegeven. Leuk om jouw invulling te lezen, ik moet de tag ook invullen en nu weet ik ook wie de bedenker is 😉

 2. Leuke TAG! Op deze manier leer je net weer dat beetje meer over een blogger en hoe hij of zij bloggen ervaart en dat doet. Wellicht neem ik deze over als ik tijd heb om het in te vullen.
  Jij hebt het in ieder geval leuk ingevuld!

 3. Creatief zijn, volgens mij heb ik daar over geschreven dat iedereen elke dag wel creatief is, het is maar net hoe je het uitlegt voor jezelf, sommigen zien creatief zijn in hobby of zo, ik zie creatief zijn in alle dagelijkse dingen terug, hoe ga ik dit of dat voor elkaar krijgen in de huishouding, hoe kom ik rond terwijl ik nog zoveel dagen moet, wat is dan het goedkoopste om te maken en kan ik nog dagen van eten of drinken, bla… ook dat is creatief zijn, en jij bent heel creatief, trust me.

  En dat contacten leggen met bloggen he? Whahahaha reageer eens wat vaker bij anderen 😛 hahahaha (kon het niet laten) 😉

  X

  1. Post
   Author
 4. Wat leuk dat je hem hebt ingevuld!
  Veel herkenning, vooral wat betreft de cola natuurlijk 😉
  En het feit dat overal inspiratie vandaan kan komen en dat de bloggers community… uhm… bijzonder is! Gelukkig heb ik al veel lieve, behulpzame mensen leren kennen.

Laat mij weten wat jij vindt!