Productief-werken-vanuit-huis-inrichting

Als ondernemer 4 weken vrij zijn, hoe was dat? | Behind the business

Brightmorningdew LIFESTYLE, WORK 1 Comment

Het zal de vaste lezer niet zijn ontgaan, de afgelopen vier weken stonden  in het teken van mijn huwelijk en huwelijksreis. Ik had met mezelf (en Robbert) afgesproken om hier optimaal van te genieten. Ik nam mijn laptop dus wel mee, maar die mocht alleen aan tijdens noodgevallen. En de e-mailmeldingen op mijn telefoon gingen ook gewoon lekker uit. Een echte detox dus, maar hoe gaat dit als je je eigen bedrijf hebt?

Het begint natuurlijk allemaal bij een goede voorbereiding. Je vertelt al je vaste klanten dat je vrij bent en maakt daar afspraken over. Zo kon ik de meeste dingen voor iedereen gewoon inplannen en het monitoren deden ze nu voor een keertje zelf. Natuurlijk konden ze me appen (of als het écht niet anders kan bellen) als er echt iets fout dreigde te gaan.

Maar de telefoon bleef stil.

Mijn mail opende ik af en toe (sorry, kon het niet laten) en ik merkte dat mijn out of office goed zijn werk deed. Hierin had ik ook helder gecommuniceerd dat ik er nu even niet ben en dat ik na 9 oktober zo snel mogelijk terugkom op mailtjes.

De laptop bleef dus ook uit en het was heerlijk.

Vier weken lang heb ik bijna niet aan werk gedacht en kwam er ruimte in mijn hoofd voor andere dingen. Eindelijk kon ik weer eens nadenken over mijn bedrijf zelf en wat voor klanten ik eigenlijk wíl. De laatste tijd waren er zoveel verschillende dingen op mijn pad gekomen dat ik het overzicht weer een beetje kwijt begon te raken. Maar daar op het strand, zonder ruis van de dagelijkse beslommeringen werd alles ineens weer heel duidelijk.

Natuurlijk is het nu een hele bult mail die weggewerkt moet worden. En ja, misschien heb ik wat kansen gemist. Maar de wereld is niet afgefikt, mijn bedrijf bestaat nog steeds en ik kan ook gewoon nog boodschappen doen. Ik heb aan mezelf bewezen dat je met de juiste voorbereiding prima op vakantie kan zonder te hoeven werken.

Nu alleen nog een keer écht die laptop thuislaten…

 

Brightmorningdew
Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Comments 1

  1. Hahahaha de laptop thuis laten hoeft naar mijn idee niet, maar een stekje zonder internet dan misschien 😉 Ik heb mijn laptop altijd bij mij, of in elk geval is er 1 laptop mee, maar dat heeft alles te maken met mijn fotografie, elke dag leeg ik mijn camera dus of mijn externe gaat mee die ik bij iemand anders er even aan kan hangen, of mijn laptop gaat mee, internet is dan weer onnodig in dit geval 😉

    X

Laat mij weten wat jij vindt!