Bikini angst, tijd voor lichaamspositiviteit

Brightmorningdew LIFESTYLE 11 Comments

 

De zomer komt er weer aan, facebook staat weer vol met vrouwen die “nu echt gaan beginnen” en op terrasjes hoor ik meiden klagen dat ze er nog niet klaar voor zijn. Zonde dat zo’n kledingstuk toch elk jaar weer voor zoveel moeilijkheden zorgt. 

Ik heb daarom besloten om vandaag een stukje van vorig jaar te recyclen, fuck de bikini angst!

Over het algemeen heb ik een redelijke ‘take it or leave it’ houding als het aankomt op mijn figuur en al helemaal als het om het ‘bikini seizoen’ gaat. Ik leef met het idee dat mensen op het strand toch te druk met zichzelf bezig zijn om op jou figuur te letten.

Toch merkte ik laatst een kleine (oké grote) knauw in dat zelfvertrouwen.

Daar kwam mijn mooie nieuwe bikini binnen op mijn werk… Ik kon hem niet direct passen maar ik zag eigenlijk al aan het broekje dat deze zeer waarschijnlijk niet zou gaan passen. Deze bikini was al in een maat L, heb ik dan na een jaar nog dezelfde maat?! Was al mijn harde werken dan voor niets geweest? Met een rotgevoel over mijzelf maakte ik de werkdag af en ging ik met lood in mijn schoenen naar huis. Ik had mezelf er al van overtuigd dat die bikini waarschijnlijk vre-se-lijk zo staan en dat ik mij beter maar gewoon niet op het strand kon vertonen.

Belachelijk eigenlijk, ik ben fitter en gelukkiger dan ooit. Ik had nooit meer verwacht dat juist nu een bikini iets was waar ik mij druk over zou maken, maar helaas niets was minder waar. Gelukkig wist ik mij in de auto te herpakken. Wat een ontzettende onzin zeg, wat maakt het nou helemaal uit? Ik ben toch goed en gezond bezig? Ik voel mij toch goed? Wat maakt een vetje meer of minder dan uit in bikini! Iedereen is prachtig op zijn of haar eigen manier en ik moet ook eigenlijk ontzettend blij zijn dat ik een lichaam heb dat werkt. Dat functioneert zonder al te veel gebreken en dat mij brengt waar ik naartoe wil.

Dat ik een lichaam heb dat binnen een jaar van 0 naar 10 kilometer kon hardlopen. Dat ik een lichaam heb dat mij mijn werk laat doen en dat mij beschermt tegen allerlei invloeden van buiten af. Het is toch eigenlijk ontzettend mooi dat ik ben zoals ik ben en dat iedereen uniek is. Hoe gaaf is het dat iedereen anders is geschapen, dat we allemaal uniek zijn en dat er gewoon zoveel verschillende uitvoeringen van de mens en de vrouw zijn?

Als ik kijk naar hoe mijn lichaam er uitziet en functioneert in zijn geheel dan vallen die paar dingen die ik zou willen veranderen in het niet. Dan wil ik eigenlijk nog maar heel weinig aan mijn lichaam veranderen.

Deze blogpost is dan ook een reminder aan mezelf (en aan andere die hiermee zitten) dat mijn lichaam zoveel meer is dan die paar uiterlijke dingen die ik zou willen veranderen. Dat mijn lichaam en dat van jullie ook de moeite waard is en dat je er hoe het er ook uitziet van moet houden en het moet koesteren.

Lieve vrouw, lief meisje, lief mens die daar onzeker op het strand ligt. Als het niet raar gevonden zou worden om op je af te lopen zou ik je het volgende willen zeggen;

“Lief onzeker mens op het strand, ik weet dat jij het in je eigen tijd moet doen. Dat je in je eigen tijd je lichaam moet leren accepteren. Dat je van je lichaam moet houden wat voor vorm of maat je lichaam ook heeft. Het is niet erg dat je daar nog niet bent maar ik hoop dat ook jij snel deze rust zult vinden. In de tussentijd moet je maar denken dat mensen op het strand meer bezig zijn met hun eigen onzekerheden dan met jou. Geloof mij maar, ik heb het zelf gezien. ”

Geniet van het weer, je weet nooit wanneer het de laatste mooie dag in Nederland is!

Please love your body..

 

 

Brightmorningdew

Comments 11

 1. En zo is het maar net, al ben ik zelf eerder en meer badpakken vrouw, omdat ik echt het water induik en ja… zelfs toen ik maatje 36 had, hing mijn broekje en top ergens anders als ik weer omhoog kwam, hahahaha Nu schijnt daar speciale lijm voor te bestaan, maar kom op!

  Dan liever een mooi badpak, wat ook best laag uitgesneden mag zijn, maar wel blijft hangen als ik het water induik 😛

  X

 2. Dat filmpje, ik werd er even stil van.

  Ik vind het heel knap dat je van 0 naar 10 kilometer bent gegaan (funny detail ik ook!) en dat je je nu fit en goed voelt. Een bikini zou dit gevoel ook niet mogen ontkrachten want jij voelt je al goed.

  Mooie bikini en ik hoop dat je hoe dan ook met een goed gevoel op het strand ligt!

 3. De maat van een bikini is wel het laatste waar je op moet letten. Zolang jij (of ik) je prettig voelt in je lichaam is het goed toch? En dan shinen we gewoon in een bikini die wél goed zit 🙂

 4. Ik begrijp wel waarom je je zo voelt, maar als jij gewoon gezond leeft en ik lekker in je vel zit, is het helemaal niet belangrijk dat je niet maatje xxs heb. Dat getalletje zegt niets over jouw.

 5. Weet je, er is gewoon iets mis met de kledingmaten van sommige winkels!
  In de ene winkel pas je in een S en de andere keer moet je een XL uit het rek plukken, omdat S al blijft steken bij je enkel.
  Zolang jij je goed en fit voelt… Schijt aan die maat!

 6. I simply want to tell you that I am just very new to blogs and definitely liked you’re blog. Likely I’m planning to bookmark your website . You amazingly have good well written articles. Regards for sharing your web page.

 7. I just want to say I am newbie to blogging and site-building and seriously liked your page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You amazingly come with exceptional posts. Thank you for sharing your web site.

 8. Mooi stukje! Ik had m nog niet gelezen. Ik heb geen bikini angst vroeger niet toen ik maat 36 had en nu niet nu ik mijn bovenstukje maat 75 E heb en broekje 38/40. Ik ben 44 en niet meer zo strak als toen, maar ik heb de verbeelding van wel, tot ik de foto’s zie. Maar ik hou van mezelf en van mijn lijf, hoewel als ie me weer in de steek laat kan ik best wel gefrustreerd zijn. Maar het belangrijkste is dat je geniet van het mooie weer, en je je zeker niet door angsten moet laten tegen houden want wat is lelijk en wat is mooi… Wij zijn mooi!

 9. Kledingmaten verschillen zo van merk tot merk. Plus dat het ook niet persé iets met vet heeft te maken hé. Ik heb een redelijk laag vetpercentage maar moet van bikinibroekjes ook sowieso een L nemen gewoon omdat ik brede heupen heb. Ieder lichaam is anders en zolang je maar straalt 😉

Laat mij weten wat jij vindt!