Bodieboost update #5

Brightmorningdew LIFESTYLE 4 Comments

SAMSUNG CSC

“Bodieboost, het dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt!”. Vijf weken geleden ben ik begonnen met het testen van Bodieboost voor mijn blog.

Ik breek met deze serie direct een van de 12 regels, ik vertel jullie dat ik bezig ben met Bodieboost (dat is namelijk niet de bedoeling). In deze updates wil ik jullie meenemen door dit dieet, is het echt zo makkelijk? Ga je niet toch stiekem obsessief calorieën tellen? Vandaag de vijfde update.

De vorige updates: #1 #2 #3 #4

Hoe werkt het?

Bodieboost stapt af van het tellen van calorieën of punten en ook sluiten ze geen enkel voedingsmiddel uit. Dit betekent dat je dus alles mag eten als je je maar aan de porties en de families houd. De families vraag je je af? Ja families, dat is de benaming die Bodieboost aan de verschillende voedingsgroepen geeft. Van elke familie mag je 2 porties per dag, de porties meet je simpel af door je handen, bakjes of bekers te gebruiken. Twee keer in de week móet je een joker (wat lekkers) eten en op die manier zou je 1 tot 0,5 kilo per week afvallen.

Eten

Tja.. dat eten. Ik denk dat deze week de boeken in gaat als de week waarin ik mij het minste aan Bodieboost heb gehouden. Als je veel feestjes, verjaardagen en andere leuke dingen hebt vind ik het toch wel lastig om mij aan die twee jokers te houden.

Het systeem van Bodieboost is simpel en ook op verjaardagen of feestjes kan je best nog wat nemen binnen de families maar mijn wilskracht was er deze week gewoon niet. 1/2 reep chocolade, 2 oliebollen, 3 bakjes chips en 6 mini muffins zijn er deze week aan “jokers” doorheen gegaan. Ook het avond eten was niet altijd helemaal naar de porties van bodieboost en ik geloof dat mini loempia’s helemaal niet op het Bodieboost menu staan ;)!

Ik heb er wel heerlijk van genoten (gelukkig maar) en deze week is weer een nieuwe week :)!

Sporten

Deze week ben ik begonnen met weer wat regelmatiger aan yoga te doen voor mijn ontspanning en voor wat extra beweging. Verder heb ik met het mooie weer veel gewandeld en ook nog lekker hardgelopen! Qua sporten was het een prima weekje dus.

Resultaat

De “resultaten” van deze week zijn natuurlijk niet echt positief, toch kies ik ervoor om deze met jullie te delen. Ik vind het belangrijk dat jullie weten dat dit niet erg is en dat een dieet altijd met ups en downs zal gaan. Deze week is een duidelijke down ;)!

KG: +0,5

CM: geen verschil

Gelukkig blijf ik er niet in hangen, ik heb de gezonde boodschappen voor week 6 al gedaan en ook mijn lunches zijn alweer voorbereid!

Ik ga weer knallen aankomende week, jij ook?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 4

 1. Wat leuk! Iemand die ook boost hihi! Ik was drie weken bezig met als resultaat -2,5kg, maar toen was ik jarig en had ik tentamens en stress en nu ben ik weer 1,5kg aangekomen oepsie! Maar we gaan er weer tegenaan want we kunnen het! Succes nog !! X

  1. Post
   Author

   Ja leuk een medestander :-)! Wat een goed resultaat had jij al zeg! Inderdaad we gaan er weer tegenaan! Komt helemaal goed. Jij ook succes!

 2. Toch heel netjes dat je maar 0,5kg bent aangekomen en super goed dat je er niet in blijft hangen. Vanaf volgende week pak ik bodieboost weer op, eerst deze week mijn lijf een reset geven.

 3. Toch vind ik het best meevallen, het is misschien een minder fijne week geweest maar de “schade” valt best mee. Goed dat je deze week goed voorbereid bent.

Laat mij weten wat jij vindt!