Boksen – Brooklyn fit boxing | BMD Test

Brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

Weten jullie nog van mijn goede voornemens? Een van de belangrijkste voor mij dit jaar is lekker in mijn trouwjurk zitten. Daar hangt voor nu het label aan “5 kilo afvallen” aan, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat ik lekker in mijn vel zit. Voldoende sporten en gezond eten hoort hierbij!

Sporten heeft weer een plaats in mijn leven

Sinds november vorig jaar was de klad erin gekomen. Ik stopte met sporten en was echt bijna niet meer buiten of in de sportschool te vinden. Zonde! Want al mijn opgebouwde conditie begon ook als sneeuw voor de zon te verschijnen.

“Boksen is dat eigenlijk wel leuk voor vrouwen? “

Gelukkig is er bij mijn nieuwe werk een mogelijkheid om met korting bij een luxe sportschool te sporten. Op maandag sport ik met twee collega’s gewoon “vrij” in de sportschool en op woensdag ga ik dus tegenwoordig boksen!

Boksen als sport voor vrouwen

Boksen dus, om precies te zijn het “Brooklyn Fit Boxing” klasje. Tijdens deze les boks je tegen een boksbal in verschillende rondes. Je leert de verschillende bewegingen die je zo snel mogelijk achterelkaar moet doen. Tussen de rondes in doe je verschillende oefeningen zoals opdrukken, squats of planken.  De klasjes zijn gemengd met mannen en vrouwen, maar omdat je bokst op een bal heb je geen last van verschillende niveau verschillen. Het is super motiverend om dit in een groep te doen. Als je eigenlijk té moe bent om het rondje af te maken ga je toch door omdat de rest het ook doet.

Een uur flink boksen zorgt ervoor dat je je conditie traint, de korte core stukken tussendoor zijn goed voor het sterker maken van je spieren. Echt breed zul je natuurlijk van dit soort lesjes niet worden, maar voor de algehele fitheid is het ontzettend geschikt.

Wat doe je aan als je gaat boksen?

Boksen voor vrouwen

Elke sport komt met zijn eigen uitrusting. Dus wat doe je aan als je gaat boksen? Omdat je bokst op een bal draag ik een langere of ¾ legging.  Dit omdat zo’n boksbal toch nog best hard is en een wat langere broek mijn schenen spaart tijdens het schoppen 😉 (#teammietje). Verder draag ik een los shirt waar ik makkelijk in kan bewegen én natuurlijk bokshandschoenen!

 

Brightmorningdew

Comments 2

  1. Boxen is al heel lang ook voor vrouwen, toen ik nog tiener was, had ik een vriendin een aantal zelfs die al op kickboxen zaten, hahahaha en ja ze waren sterk in de zin van mindset en slank ook inderdaad afgetraind doch niet teveel. Zelf heb ik een periode karate gedaan dat doet ook heel veel voor je figuur 😉

    X

Laat mij weten wat jij vindt!