Broccoli – Maar dan anders!

brightmorningdew LIFESTYLE Leave a Comment

Pasta Broccoli

pasta broccoli

Bij gebrek aan inspiratie voor een mooiere naam hou ik het lekker simpel. Dit recept ontstond eigenlijk een beetje uit “nood” ik had trek in pasta maar geen zin in tomaten saus en ik had nog een broccoli maar eigenlijk geen trek in broccoli.

Dit recept is daarom ook uitermate geschikt voor mensen/ kinderen die niet van broccoli houden, je proeft het bijna niet!

Ingrediënten, voor 2 á 3 personen:

  • 1 gele ui, fijn gesneden
  • spekjes
  • 400 gram champignons, gesneden
  • cherry tomaten, gesneden
  • pijnboompitten, geroosterd
  • rucola
  • 1 broccoli
  • rode pesto, 2 eetlepels
  • pasta (voor dit recept gebruikte ik glutenvrije pasta maar any kind will do)
  • 300 ml Amandelmelk

 Bereiding:

 Begin met het opzetten van de pasta, kook deze volgens de aanwijzingen op de  verpakking.

 Kook de broccoli tot hij lekker zacht is en bak ondertussen de spekjes, ui en  champignons in een apart pannetje. waarschijnlijk is je pasta nu ondertussen wel  klaar dus vergeet ook zeker niet om deze af te gieten.

 Als de broccoli gekookt is kan je deze met de staafmixer pureren samen met de  amandelmelk. Zodra er een gladde massa is ontstaan roer je de champignons, ui en  spekjes er doorheen. Is de saus nog een beetje te dik? Voeg dan nog wat extra  amandelmelk toe en roer deze door tot dat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.

 Rooster wat pijnboompitten en maak vervolgens de borden op met pasta, saus,  pijnboompitten, tomaatjes en de rucola.

 té simpel en erg smaakvol. Het lijkt een heerlijk volle romige saus terwijl dit in  werkelijkheid best wel mee valt! Ik heb dit recept later nog eens gemaakt en de  spekjes vervangen voor gerookte kip, ook erg lekker en zeer geschikt voor mensen  die het graag willen proberen maar die geen varkensvlees eten.

 Eetsmakelijk!

Brightmorningdew

Laat mij weten wat jij vindt!