Dag lieve Nim

Brightmorningdew LIFESTYLE 12 Comments

Het is woensdagavond 8 februari als ik nog even bij het hok van Nim ga kijken voor ik naar bed ga. Ze komt zoals altijd naar het deurtje en ik geef haar een zonnebloempit. Terwijl ze deze opeet zie ik ineens dat er wat bloed bij haar neus zit. Ze is en blijft een “tralieknager” dus ik denk eerst nog dat ze zichzelf heeft verwond aan de tralies. Wanneer ik haar oppak zie ik echter dat haar hele onderkant onder het bloed zit. Wat de F. is dit nou weer?

We bellen de avonddierenarts en besluiten langs te gaan, hoe klein een beest ook is je moet er goed voor zorgen… Ook als dat betekent dat je midden in de nacht nog bij de dierenarts staat. Oké ik geef toe, we kregen wat gekke blikken omdat we daar met een hamster stonden, maar ik vind het niet meer dan normaal dat je een beestje niet al bloedend in zijn kooi laat zitten. De nachtdierenarts heeft niet heel veel ervaring met hamsters maar gaat lief met haar om. Er wordt een foto gemaakt en er wordt aan haar gevoeld maar een echte diagnose komt er niet. Het zou een blaassteen kunnen zijn, een ontsteking of misschien een tumor. Ze krijgt een pijnstiller en we kunnen beter de volgende dag naar de dierenarts gaan om een echo te laten maken.

Zo gezegd zo gedaan, de Instagram-volgers hadden het waarschijnlijk al gezien. Robbert ging met Nim naar Purmerend om een echo te laten maken, maar ook hier wordt het niet duidelijk wat ze nu precies heeft. Een blaasontsteking, baarmoederontsteking of toch misschien een tumor? Voor die eerste twee is antibiotica de oplossing dus we krijgen een kuurtje mee naar huis.

Ze lijkt op te knappen door het kuurtje, binnen een paar dagen is ze weer bijna net zo levendig als voor dit hele gebeuren. Na het kuurtje gaat het helaas weer mis, we zijn nog geen 3 dagen gestopt of er ligt weer overal bloed in de kooi. De dierenarts besluit om nog een kuurtje te proberen. Er was eventueel wel een optie om haar te opereren maar vanwege haar leeftijd en conditie was de kans dat ze daar levend uitkwam ontzettend klein. De tweede kuur lijkt minder aan te slaan en ze wordt steeds zieker en zwakker. Ze stopt met eten en drinken, zelfs haar lievelingshapjes krijgen we niet bij haar naar binnen. Als we het met een spuitje proberen te geven spuugt ze het gewoon weer uit. Ze is op en lijkt zelf ook gewoon niet meer te willen. We proberen van alles, maar uiteindelijk weten we dat we haar beter maar lekker kunnen vertroetelen want dit gaat niet lang meer duren.

Zondag vinden we haar in een van haar huisjes, ze is in haar slaap heengegaan.

Het is maar een hamstertje…

Ik begrijp dat het voor veel mensen overdreven voelt om zoveel voor je hamster te doen, het is immers “maar” een hamster. Voor ons ligt dat echter anders. Wij hebben haar niet als een soort kinderhuisdier gekozen, ze was ons huisdier en we hebben haar bewust uitgezocht. Ik vind, zoals ik hierboven ook al schreef, dat je een huisdier niet alleen moet nemen voor de fun. Je moet er voor zorgen, ook als hij of zij ziek is. Dat brengt kosten met zich mee, en ook al kost een hamster maar €10,- een dierenartsbezoek + kuurtje kost al snel het drievoudige. Kun je dit niet betalen? Dan moet je geen huisdieren nemen zonder dat je een apart potje aanlegt voor dierenarts kosten.

Nim2

Dag lieve Nim, we gaan je missen <3

Brightmorningdew

Comments 12

  1. Post
   Author
 1. Och lieverd, ik had het al gezien natuurlijk, maar heel veel sterkte, en ja elk dier is een dier en dient naar de dierenarts te kunnen gaan als… zelfs een vis wat mij betreft, al is dat meestal nu net het enige wat je moeilijker in de gaten kunt houden.

  Heel veel sterkte <3

  x

  1. Post
   Author

   Ja dat blijft toch altijd lastig, zien wanneer het niet goed met een beestje gaat. Zeker als ze zo klein zijn. Bedankt <3!

  1. Post
   Author
 2. ‘Het is maar een hamster’, ‘het is maar een konijn’, ik hoor het zo vaak om me heen en ik heb het nooit begrepen. Je houdt toch van je huisdier, ook al is het maar klein?
  Sterkte! ♥

  1. Post
   Author

   Ja dat snap ik dus ook niet zo. Of het nou een klein knaagdier of een groot paard is… zodra je er voor gaat zorgen ga je er van houden. Ik in ieder geval wel!

 3. Ooooh :(.. Geen enkel dier is zomaar een diertje.. Hoe klein ze ook zijn, als je ze in huis neemt moet je ze goed verzorgen en ga je er jezelf aan hechten.
  Veel sterkte 🙁

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Laat mij weten wat jij vindt!