Detox diaries – Juiz~s till dinner #3 + kortingscode

Brightmorningdew Body, LIFESTYLE 5 Comments

detoxdiaries

Zoals de vaste lezers weten doe ik een 3 daagse detox kuur, vrijdag was de laatste dag! Weten hoe die laatste dag mij is vergaan? Lees dan snel verder…

BEEP BEEP BEEP, weer die wekker. Dit keer sta ik zonder moeite op, ik voel mij wakkerder dan normaal. Dit moet toch echt de detox zijn, ik ben namelijk best laat gaan slapen en mijn nachtrust was ook niet optimaal. Helaas is het gisteren namelijk in mijn rug geschoten, een reminder dat ik écht meer aan mijn buikspieren moet werken. Goed terug naar de detox… het is de laatste dag en ik sta fris op, voel mij goed. Stap stiekem op de weegschaal omdat ik mij lichter voel en ben benieuwd of dit ook echt zo is. -1kg sinds woensdag, best een goed resultaat na 2 dagen al zal het overgrote gedeelte natuurlijk gewoon vocht zijn.

Voor de laatste keer drink ik het glas water met zout en citroen, mijn minst favoriete onderdeel van deze detox…

9:40 –> Taart, heel veel taart. Mijn bureau staat naast de keuken van het kantoor en daar staan nu 4 dozen met heerlijke soorten taart. En ik mag er niets van 🙁 Dit word een lange ochtend. Ik begin vandaag met mijn bietensap, dan ben ik daar maar vanaf voor de dag. Hij smaakt niet naar taart maar het helpt wel even met het verlangen naar een stukje taart.

11:30 –> Tijd voor sapje 2, ik ga voor spinazie. Om mijn kwelling nog erger te maken besluiten mijn collega’s vandaag allemaal samen als lunch wat te laten bezorgen door de snackbar. Vandaag is een test van mijn wilskracht. Gelukkig vind ik steun bij mijn moeder die ook niet mee doet met het snacken, ben ik niet helemaal alleen…

13:45 –> Tijd voor het basilicum sapje. Mijn rug doet pijn en ik merk dat ik mezelf iets lekkers wil geven omdat ik “zielig” ben. Ik ben verbaasd dat ondanks alles voeding voor mij toch nog steeds wel een beetje troost is. Dat ik verlang naar gezonde vormen van troost voedsel (bramen of een stuk meloen) is natuurlijk niet erg maar wel opvallend.

15:30 –> Ik ben/ voel mij heel erg flauw. De eerste keer tijdens deze detox dus dat valt mij nog mee. Ik heb niet echt honger maar al mijn energie is gewoon verdwenen en ik krijg mijzelf niet meer vooruit. Ik voel ook een lichte misselijkheid en weet niet goed waar ik het moet zoeken. Ik wilde mijn sapje uitstellen tot 16:00 maar besluit hem nu toch maar nu te nemen samen met het detox water. Het gember wortel sapje zorgt wel nog voor een extra boost door de gember. Ben blij dat ik vandaag deze tot het laatst heb bewaard! Het detox water van vandaag is komkommer een basilicum, een aparte maar verfrissende smaak. Na ook een paar slokken hiervan voel ik mij alweer een stuk beter! Ik kijk wel ontzettend uit naar het avond eten…

18:00 –>Tijd voor de groente curry uit het receptenboek alweer mijn laatste maaltijd van de detox. Ook deze is weer zeer smakelijk en voor herhaling vatbaar!

21:00 –> Op de valreep gaat het dan toch nog fout, gedachteloos stop ik tijdens het zetten van een kop thee een chocopinda in mijn mond. Waarom?? Geen idee. Nu had ik het natuurlijk niet kunnen vertellen en kunnen doen alsof het mij wel compleet was gelukt maar ik wilde gewoon eerlijk zijn.. mijn laatste detox dag eindigt dus toch in een kleine fail.. ik ben ook maar een mens. Belangrijk is dat ik na die ene níet de hele zak heb opgegeten.. dat is dan wel weer een kleine win ;)!

Het zit er weer op! Morgen mag ik weer rustig gaan opbouwen naar normaal eten, ook hiervoor is een fijn opbouwschema met lekkere recepten. Dinsdag zal ik nog een complete review en laatste update van deze detox kuur online zetten. Dan zal ik vertellen wat mijn ervaringen & resultaten zijn en ook vertel ik dan of ik het ooit nog eens zal doen. Is mijn kijk op detoxen door het zelf te doen veranderd?

Detoxen met korting

Ben jij na het lezen van mijn updates nou ook benieuwd geworden? Met de kortingscode #brightmorningdew kunnen jullie 10% korting krijgen op alle sapkuren! Doe je het liever niet alleen? Juiz~s organiseert vanaf september een detox challenge zodat je het niet alleen hoeft te doen. 10-dagen om je nieuwe gezonde leven een kickstart te geven, hartstikke leuk om na je vakantie bijvoorbeeld te doen!

Liefs,

 

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Ik vind het knap, dat jij je zo misselijk voelt en niet lekker en dan toch gewoon doorgaat, ik had allang even iets gegeten, gezond, dat wel, maar even wat in mijn maag gezet, dit is dus de ultieme reden dat ik er niet aan begin. Natuurlijk heb ik het ook ooit geprobeerd, maar mijn mindset is al met meer eten bezig dan nog voordat ik begonnen ben dan dat ik het laat. Misschien is dat ook wel een psychisch puntje 😉

    X

  2. I simply want to tell you that I’m very new to blogging and site-building and honestly liked your website. Very likely I’m planning to bookmark your website . You certainly have wonderful article content. Appreciate it for sharing with us your blog.

  3. I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and honestly liked this page. Most likely I’m likely to bookmark your website . You really have excellent stories. Bless you for revealing your web site.

Laat mij weten wat jij vindt!