DIY | Je eigen Fit Kalender!

Brightmorningdew Body, LIFESTYLE 7 Comments

fitkalender3

Health journals, fit kalenders en diet diaries hoe je ze ook wil noemen deze boekjes zijn hot! Verschillende merken en “health guru’s” brachten ze al op de markt. Ook zijn er op Pinterest honderden printables te vinden waarop je je voedselinname en sport kan bijhouden. Ja gewoon met pen en papier, lekker ouderwets!

Het enige jammere aan deze gezonde agenda’s? Het prijskaartje! Daarom besloot ik mijn eigen variant te knutselen.
Benieuwd ? Lees dan snel verder!

Waar ga je naartoe als je een goedkope agenda en knutselspullen wil hebben? Juist, de HEMA! Je kan ook de Action proberen maar die had ik niet in de buurt en daarbij ben ik altijd een beetje verliefd op de knutselspullen van de HEMA.  Ik pakte als eerste een weekplanner (3,95) ze hebben ook een white board (12,50) versie van dit papieren ding mocht je ergens een muurtje in je huis overhebben!

Daarna kocht ik voor 10 euro ongeveer verschillende stickers, sticky notes, washi-tape en andere knutselspulletjes. Ik had thuis nog wat gekleurde pennen en markers dus heb je die niet dan kan je die ook nog kopen. Je kan het in principe zo gek maken als je zelf wilt, zo zou je ook nog motiverende plaatjes kunnen printen en die in je kalender plakken.

fitkalender4

De voorkant versierde ik met mijn “fit doelen” voor 2015 en verder gewoon een beetje washi tape om de boel op te fleuren. Het oog wil ook wat, en dit ding moet de komende 51 weken toch aan een muur hangen.

Fitkalender 1

 

Ik pakte een weekplanner met plek voor 4 gezinsleden, maar in plaats van namen zijn de kolommen in mijn fit kalender echter ontbijt, lunch, diner en snacks. De sport activiteiten zet ik direct onder de dag naam omdat deze minder ruimte innemen.

Ik heb alle geplande voedingsmiddelen in zwart geschreven, alles wat er bij komt zal ik er met een gekleurde pen bijschrijven. Op deze manier heb ik dan ook straks een visueel overzicht van hoeveel ik meer eet dan ik plan. Wie weet ontdek ik zelfs een patroon qua dagen dat ik over mijn planning heen ga.

Elke week voor het boodschappen doen (op zaterdag of zondag) ga ik de nieuwe week in te vullen. Op die manier ga ik nog gerichter boodschappen doen en heb ik direct de “gezonde mindset” voordat ik de winkel instap. Net als met hardlopen is bij afvallen en gezond eten 80% mentaal, alles wat je dus kunt doen om je gedachten op “gezond” te zetten moet je dus met beide handen aangrijpen.

fitkalender2

Heb je je kalender af? Hang hem dan ergens waar je elke dag langs komt, bij mij is dat boven mijn schoenenkast in de kamer waar ook mijn gewichtjes etc. staan.

 

Het maken van deze fit kalender heeft ook weer goede motivatie gegeven voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat het invullen en bijhouden blijft motiveren zoals het nu heeft gedaan. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

Gaan jullie ook een fit kalender maken?

Brightmorningdew

Comments 7

  1. Ontzettend leuk idee, Daan!
    Januari is weliswaar al een eind op weg, maar ik ga het alsnog ook doen!
    Ik ben namelijk a) net begonnen met lijnen, b) met enige tegenzin naar mijn GuS aan het toewerken en c) heeeeel erg gek op knutselen, zoals je weet, hahaha!
    Je hoort het!

  2. Ooh wat super leuk gedaan! Ik ben altijd overal en nergens en van eten meenemen lijk ik nog nooit gehoord te hebben, maar als een wat regelmatiger leven lijd ga ik dit zeker maken! Zo leuk!

  3. Pingback: fifa coins for sale xbox

  4. I just want to tell you that I’m beginner to blogging and absolutely enjoyed this page. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You certainly have very good stories. Bless you for sharing your web-site.

Laat mij weten wat jij vindt!