Doei lieve Timon

Brightmorningdew LIFESTYLE 3 Comments

Na het vrolijke nieuws van maandag (oké vrolijk voor mij dan, mijn ouders denken daar misschien anders over), vandaag ook een verdrietige life-update. Een jaar geleden adopteerden wij Timon en Pumbaa, twee lieve ratten van onbekende leeftijd. Afgelopen vrijdag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Timon.

Het is ontzettend snel gegaan, donderdag was er nog niets aan de hand. Ja, achteraf stonden zijn haren misschien wat meer naar buiten, een teken dat ratten zich niet zo lekker voelen, maar verder was er niets aan hem te zien. Hij was eigenlijk net weer beter van een luchtwegeninfectie. Vrijdag veranderde dat helemaal. Hij klom eerst al wat onhandig naar boven en een halfuur later wist hij al niet meer wat boven en onder was. Hij draaide rondjes en kon zijn kop niet meer rechthouden. Een middenoorontsteking dacht ik toen nog, want dan houden ze ook hun kop helemaal scheef. De dierenarts was het met mij eens, dus kregen we pijnstilling en een antibioticakuurtje mee naar huis.

Het mocht helaas niet baten, hij ging met het uur harder achteruit. Op een moment was zijn tong verlamd en kon hij niet meer eten en drinken. Ook werd hij slap en kon hij nog maar moeilijk zelf bewegen. In overleg met een kundige rattenfokker en de dierenarts hebben we dan ook besloten om hem in te laten slapen. Het was waarschijnlijk iets neurologisch zoals een hypofyse tumor of een beroerte.

Wat het ook was, Timon had er duidelijk veel pijn van en zijn lichaam was gewoon aan het uitvallen. Geen ratwaardig bestaan dus. Het vervelende is dat we hierdoor ook heel snel afscheid moeten gaan nemen van Pumbaa. Niet omdat we hem nu ook laten inslapen natuurlijk, maar wel omdat hij niet te lang alleen mag zitten. We zijn op dit moment bezig een paar opties te bekijken voor hem. Hij kan niet bij ons blijven omdat ratten helaas niet mee kunnen emigreren naar Canada, hoe graag ik dat ook had gewild :(.

Gelukkig hebben we kun contact met allemaal lieve mensen die een huisje met andere rattenvriendjes voor hem kunnen aanbieden. We geven hem nu dus nog maar even veel knuffels, kusjes en liefde voordat ook hij ons huis gaat verlaten.

Brightmorningdew

Comments 3

    1. Post
      Author
  1. Wat verdrietig! Maar hij heeft een fijn leven gehad bij jullie. Hopelijk vinden jullie voor Pumbaa ook gauw een geschikt huisje, die zal zijn maatje wel missen 🙁

Laat mij weten wat jij vindt!