Eurotrip 2016

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 1 Comment

Afgelopen augustus stapten we in de auto, op naar de kust! Maarrr omdat ik wel zin had om ook nog een beetje te ontdekken gingen we niet naar een plaatsje. We gingen op Euro-roadtrip!

Het meeste heb ik gefilmd, en daarmee ben ik nog steeds bezig. Dus even geduld, een vakantie video verschijnt binnenkort… Maar voor nu heb ik wel wat foto’s en een beknopt verslag.

1 2

Yes! De vakantie kon beginnen, eerste stop? Nou eigenlijk een klein flut-hotelletje ergens in Frankrijk, maar dat heb ik zover verdrongen dat ik het daar niet meer over wil hebben. Iets met haren in de douche (die niet van mij waren) en een heel oncomfortabel bed… De eerste officiële bestemming was echter Peratallada, Spanje. Voordat het zover was stopte we nog wel even bij deze mooie brug die onderdeel is van de “nieuwe” route de solei. Niet alleen is de brug best leuk om te zien, het uitzicht is er ook echt ge-wel-dig. Een kleine kanttekening, het is best een klim en in 30+ graden vond ik het jammer dat ik geen water mee had genomen… Tip: doe dit dus wel.

3 4 .

Woehoe! We waren in Spanje en zouden hier 5 nachtjes blijven. We zaten in een super rustig hotel, heerlijk om dus even tot rust te komen. Vanuit het hotel zijn we lekker naar het strand geweest, hebben we de kleine kustplaatsjes bezocht én we gingen een dag naar Barcelona. Eerst was ik van plan geweest om veel foto’s in Barcelona te nemen, maar vanwege de hoge criminaliteit (zakkenrollers etc.) besloot ik alleen mijn GoPro mee te nemen. Die was zo klein dat hij in mijn zak paste, zo hoefde ik dus alleen maar op 2 dingen te letten: mijn GoPro en mijn portemonnee. Nu maakt de GoPro prachtige filmbeelden, maar qua fotografie is het geen hoogvlieger… Hij kan wel beter dan dit hoor, maar daarvoor had ik mij niet voldoende in de camerastand van het apparaatje verdiept ;)!

10 9 8 7 6
Na Spanje was het tijd voor de prachtige Côte d’ Azur, waar we naast strandjes ook het schattige plaatsje Saint Paul de Vence (aanrader) en de steden Cannes en Nice bezochten. Cannes vond ik persoonlijk niet veel aan, vooral veel zien en gezien worden en weinig leuke plekjes om lekker te genieten van de stad. Nice was vooral bijzonder vanwege de grote herdenkingsplaats die er nu is, zo kwamen die aanslagen toch weer even heel dichtbij… Erg indrukwekkend om te zien. Daarnaast is Nice ook een prachtige stad met een bijzonder mooie boulevard. Zeker een stad die ik nog eens wil bezoeken.

De Côte d’ Azur was vooral heel druk, en er waren weinig schattige baaitjes of stranden te vinden waar je een beetje rustig kon liggen, maarja… Wat wil je dan ook in het hoogseizoen. Om toch de drukte een beetje te ontlopen huurden wij een kajak. Top plan denk je? Nou dat viel vies tegen… Kajakken op open zee is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Het is zwaar en doordat de zee zo groot is heb je het idee amper vooruit te komen. Toch was het een leuke ervaring en kan ik het iedereen ook aanraden! Tip: zorg dat je van te voren al een strandje of een plekje uitzoekt waar je heen wilt, zo kun je gerichter varen en verspil je geen energie aan kijken-doorvaren-kijken-doorvaren.

15 14 13 12 11

We eindigden in Italië waar we in het plaatsje Montecatini Thermen verbleven. Dit plaatsje zelf was, ehm, apart? Het was ooit een populaire plek vanwege de thermen die ze hebben, maar dat is zo’n 50 jaar geleden ineens helemaal ingeklapt. Nu proberen ze zichzelf opnieuw op de kaart te zetten als goede uitvalsbasis voor het bovenste stukje van Florence. En het is ook inderdaad een ideale plek om steden als Lucca (30 minuten), Pisa (30 minuten) Florence (50 minuten) en eventueel Sienna (1,5 uur) te bezoeken. Maar het plaatsje zelf voelt hier en daar een beetje aan als vergane glorie. Het centrum van de stad voelt ook wat “verstopt” en er zijn een hoop ijssalonnetjes en restaurants, maar een supermarkt is lastig te vinden.

Wij bezochten Florence en Lucca. Florence was prachtig, maar voelde heel groot en druk. Veel toeristische attracties hadden grote rijen en waren al vol voor de dag en als het ergens niet vol was krioelden het van de toeristen. Niet gek natuurlijk -nogmaals, het was augustus- maar het neemt natuurlijk wel iets weg van de ervaring. Lucca daarin tegen was héérlijk. De stad is minstens net zo mooi, de groene stadsmuur is erg bijzonder en het was er een flink stuk rustiger. Gek eigenlijk, het is niet zo ver van Florence en het is ook echt een typisch Toscaanse stad.  Ik zou graag nog eens terugkeren naar Toscane om Sienna te bezoeken én om natuurlijk wat langer te genieten van de Italiaanse keuken ;)!

Zo en nu zijn we dan ook echt weer helemaal thuis, en het vakantie gevoel lijkt -nu twee weken later – eigenlijk alweer hartstikke verweg. Wel ben ik benieuwd: zijn jullie nog weggeweest?
Brightmorningdew

Comments 1

  1. Haha ja jammer is dat he, hoe snel zo’n vakantiegevoel dan weer weg is. Ziet er wel uit alsof jullie het heerlijk hebben gehad 🙂

    Voor mij dit jaar helaas geen vakantie. Wel een mooi huis 😉

Laat mij weten wat jij vindt!