Food| Makkelijke vegetarische curry

Brightmorningdew LIFESTYLE 6 Comments

Ondanks dat ik niet vegetarisch ben probeer ik wel minder vlees dan “gemiddeld” te eten. Dit betekend dat ik minimaal een maar liever twee of drie keer per week zonder vlees kook. Een van mijn favoriete maaltijden zonder vlees is deze vegetarische curry. Ik maak mijn curry meestal met alles wat ik nog in de kastjes heb liggen als “restjes maaltijd” maar voor deze curry haal ik graag nog wat extra boodschappen.

Het recept is voor 4 personen, Robbert en ik eten dan beide een portie als diner en de andere twee porties worden als lunch mee genomen.

Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder…

Ingrediënten:

  • 3 kruimige aardappels
  • 1 blik linzen
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 zakje yellow cury paste of een zelfgemaakte curry pasta
  • 250ml kokosmelk of amandelmelk
  • 1 el. kokosolie
  • optioneel: gedroogde chili vlokken

“WAT?! gebruik je nu kant en klare curry pasta??” is waarschijnlijk wat jullie dachten toen je het een na laatste ingrediënt las. Ik geef toe, ik gebruik voor curry’s dus een “zakje”. Ik koop deze bij de toko en hij is vrij van rare toevoegingen en onnodige suikers of zout. Hij is dus precies zo als wanneer ik hem zelf zou maken, en ja gemak dient de mens… Mocht je nu af en toe net zo lui willen zijn als ik ,het is het volgende pakje:

Close up van de bewering aan de voorkant;

en het bewijs op de achterkant;

Ik zou zelf alleen geen “garnalen pasta” gebruiken als ik zelf een curry pasta zou maken en er zit redelijk wat zout in (maar dat zou ik zelf ook doen) dit is waarom dit voor mij een zakje is dat ik wél gewoon gebruik en dat ik als relatief gezond bestempel. Als jij wel liever je eigen maakt dan is dat natuurlijk wel beter en moedig ik dit natuurlijk altijd aan!

De bereiding

Kook wat rijst of quinoa in een pan of in een rijstkoker.

Was de aardappels en maak de schil goed schoon, snij dan de aardappel in partjes en kook deze kort voor (ongeveer 5 minuten). Verhit nu wat olie in een hapjes pan en bak de aardappelpartjes en voeg na 3 minuten de overige groente toe. Bak het geheel nog eens 5 minuten. Voeg nu de curry pasta en de kokosmelk toe en draai het vuur nog wat naar beneden. Hou je van pittig? Dan is dit het moment om de gedroogde chili vlokken toe te voegen.

 

Roer nu op een laag vuur de saus door tot hij de gewenste dikte heeft. Is je saus wat te dik geworden voeg dan nog wat extra water toe.

 

Je curry is nu klaar, je kan het met rijst of quinoa serveren.

Eet smakelijk!

Brightmorningdew

Comments 6

  1. Wat een goede tip van die curry paste! Daar ga ik binnenkort eens naar kijken bij de toko 🙂 (ik ben sowieso dol op toko’s dus dan heb ik weer een goed excuus om daar lang te gaan!)

  2. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and seriously liked you’re blog site. Most likely I’m going to bookmark your site . You really come with wonderful articles. Kudos for sharing your website.

Laat mij weten wat jij vindt!