Food – Pumkin what?!

brightmorningdew LIFESTYLE 3 Comments

 

Mag ik even juichen.. het is namelijk POMPOENENTIJD!! Ik kan de liefde voor de pompoen niet langer onder stoelen of banken steken, en gelukkig hoeft het ook niet meer. Ja je leest het goed.. pompoen ik hou van jou en ik ben blij dat je weer in het seizoen bent!

Waarom vind ik jou zo fijn? Omdat je lekker een beetje zoet bent, goed vult en mijn donkere dagen wat fleuriger maakt. Omdat je mijn Salades een leuk kleurtje geeft en omdat je structuur mijn hart sneller doet kloppen…

Om te vieren dat de pompoen weer in het seizoen is geef ik jullie mijn favoriete en super simpele pompoensoep recept.

Ingrediënten voor 2 liter soep:

1 pompoen
2 gele uien
1 rode peper
5 winterpenen
1 zoete aardappel
3 gewone aardappels
1 blikje linzen
2 liter water
zout & peper

Verder heb je een grote pan en een staafmixer nodig.

Maak de schil van je pompoen goed schoon en snij deze met schil in stukken. Gooi de pitten en de rest van het spul in het midden gewoon weg. Snij ook de uien, winterpenen en schil en snij de zoete en gewone aardappels. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper (of niet als je m graag pittiger wil, of laat hem helemaal weg als pittig niet jouw ding is) en snij ook deze in stukken. Gooi alle groentes samen in een pan en voeg hier 2 liter water aan toe. Doe nu het deksel op de pan en laat alles goed gaar koken voor ongeveer 20 a 30 minuten. Prik na 20 minuten af en toe in de aardappels en pompoen tot dat deze bijna uit elkaar vallen. Voeg nu het blikje met de linzen toe en pureer alles samen tot het een mooie gladde soep is. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak..

En dan is je heerlijke verse pompoensoep klaar en kan je heerlijk beginnen met eten!

Nog een kleine lifehack voor het invriezen, vries je soep in in cupcake vormpjes, 2 “soep cupcakes” is vaak voldoende voor een portie!

Hebben jullie nog lekkere recepten met pompoen?

Brightmorningdew

Comments 3

  1. I simply want to tell you that I am very new to weblog and honestly liked you’re blog site. Most likely I’m likely to bookmark your website . You actually have remarkable articles and reviews. With thanks for revealing your webpage.

Laat mij weten wat jij vindt!