Food| Review: Kalkoen bacon

Brightmorningdew LIFESTYLE 7 Comments

 

Ben je net als ik dol op eieren met spek maar eet je liever geen varkensvlees? Dan ligt er bij de supermarkt nu een oplossing in de schappen!

In Noord Amerika is “turkey bacon” in elke supermarkt te krijgen maar in Nederland liepen wij al jaren achter op deze trend. Maar nu mag ik ook eindelijk kalkoen bacon kopen, het is te vinden op de halal afdeling van de supermarkt. Maar kalkoen bacon is niet alleen halal het is ook nog eens gezond!

Benieuwd naar wat ik van de bacon vind? Lees dan snel verder!

Eerst even kijken naar de ingrediënten..

Er zitten een hoop E-nummers in deze kalkoen bacon maar na wat nazoeken op internet zijn het (in mijn ogen) onschuldige stabilisatoren en emulgatoren. Verder wat zout, kruiden en “beukenhout rook” wat er tijdens (en na) het bakken een zoutige speksmaak aan geeft.

Qua voedingswaardes zit het in ieder geval helemaal goed met deze kalkoen bacon! 131 calorieën per 100 gram is natuurlijk niets in vergelijking met “echte” spek. Wat mij betreft kan je dus best deze bacon eten met een lekker eitje zonder er een cheat maaltijd van te maken.

De smaak

Nu eigenlijk het belangrijkste, komt de smaak in de buurt van de echte bacon? De smaak lijkt er qua zoutgehalte ontzettend op, toch proef je dat je wat anders aan het eten bent. Dit valt het meeste op wanneer je de bacon zo uit het vuistje eet. Combineer je het echter met wat tomaat en ei dan doet het niet onder voor de traditionele varkens bacon! Ik persoonlijk vind de smaak van kalkoen bacon zelfs nog iets lekkerder dan die van gewone bacon, dit kan echter komen omdat ik geen fan ben van varkensvlees.

Wat mij betreft is kalkoen bacon dus helemaal “dieet proof” én ook nog eens lekker! Met 16 gram eiwit per 100 gram bacon is het ook nog eens een extra manier om nog meer eiwitten binnen te krijgen! Laat de eieren met kalkoen bacon maar komen!

Kende jullie kalkoen bacon al, en wat zijn jullie ervaringen ermee?

 

Brightmorningdew

Comments 7

  1. Ik mag geen varken meer eten en dit terwijl ik erg veel van het vlees hou. Kalkoen spek of Kalkoenham is echt een perfecte vervanging en ik vind het stiekem lekkerder dan gewone ham en spek. Gezond en lekker dus!

Laat mij weten wat jij vindt!