Ik ga naar Lapland!

Brightmorningdew LIFESTYLE, TRAVEL 16 Comments

Lapland1

Kennen jullie mijn Whislist nog? Eerst kocht ik al die camera, en nu kan ik er nog iets vanaf strepen… of in elk geval, dat hoop ik dan! Redelijk hoog op mijn wensenlijstje staat namelijk “het noorderlicht zien”, en naar dat noorderlicht ga ik a.s. maart op jacht!

In de familie app waren we al even aan het discussiëren over een wintersport dit jaar. Gaan we? Met wie dan? En waar gaan we eigenlijk heen?

De titel verraad het natuurlijk al een beetje maar onze keuze is op Lapland gevallen! Dit wordt natuurlijk niet een “gewone” wintersport met een beetje bergje af glijden, eten en duitse hitjes. Lapland is een ervaring waar we in winters-weer verschillende (sport-) activiteiten gaan ondernemen!

Zo heb ik op het programma gezien dat we op bezoek gaan bij de kerstman, een sneeuwwandeling gaan maken, een tocht maken met slede honden en natuurlijk gaan we ook nog een beetje skiën. Daarnaast gaan we dus opzoek naar het Noorderlicht, en daar ben ik nú al zenuwachtig voor! Je weet natuurlijk nooit zeker of je het gaat zien, en acht dagen klinkt dan toch wel heel erg kort. Maar goed, zekerheden heb je nooit in het leven… en een toffe ervaring wordt het sowieso!

De komende weken zal ik hier en daar wat schrijven over mijn voorbereidingen voor deze reis. Als ik eenmaal terug ben kan je natuurlijk ook wat video’s foto’s en artikelen verwachten over mijn ervaringen!

Voor nu begin ik met de voorpret in de vorm van een paklijst die ik heb ontvangen… laat het verzamelen maar beginnen!

 

Paklijst

Dit is de paklijst die wij hebben mee gekregen. Ik dacht dat ik wel al helemaal klaar zou zijn voor deze reis, maar een blik op deze lijst vertelt mij dat ik toch nog even een sportwinkel moet induiken voor een aantal producten.

 •  Isolerende tussenlagen bv. fleece, skipully, bodywarmer –-> Een soort van check, heb er een aantal maar ben nog opzoek naar een of twee tussenlagen.
 •  Winddichte ski-jas  –> soort van check, ik heb een ski-jack voor wat warmer weer dus moet even kijken of dat voldoende is.
 •  Winddichte skibroek –> Check! Ik heb een mooie zwarte en een bruine 🙂
 •  Sneeuwlaarzen of hoge, stevige en waterdichte wandelschoenen  –> Hier moet ik in investeren, dit komt altijd nog van pas!
 •  Skisokken of lange sokken op basis van wol –> Check!
 •  Muts, nekwarmer, waterdichte handschoenen of wanten –> Check! Wat verouderd maar doet het nog prima!
 •  Skibril en/of zonnebril –> Check!
 •  Sloffen, slippers of pantoffels –> Check!
 •  Badkleding –> Check!
 •  Zak- of hoofdlamp –> Deze kan ik mee nemen van mijn werk, dus check!
 •  Vette crème tegen de kou (niet op waterbasis!) –> Met dank aan Weleda, check!
 •  Kleine rugzak voor tijdens de activiteiten en safari’s –> Hier moet ik nog naar opzoek, iemand leuke tips? Ik zoek eigenlijk iets met ook een camera compartiment…
 •  Kleine thermos- of drinkfles –> Check!
 • Reserve batterijen voor de camera (door de kou lopen ze sneller leeg) –> Voor alles behalve de Canon, check! 

Ik heb nog 9 weken om deze spullen te verzamelen. Alle tips, aanbiedingen en DIY oplossingen zijn daarom hartstikke welkom!

Is een van jullie al wel eens in Lapland geweest? Zijn er nog dingen die ik echt moet mee nemen of waar ik aan moet denken? Let me know :)!

Liefs,

Daniëlle

Bron foto: Scandinavian wintersports

Brightmorningdew

Comments 16

 1. GAAAAF! Ik ben mega-jaloers! Noorderlicht staat ook al jaren op mijn lijstje. Superleuk dat jullie dit als “wintersport” vakantie gaan doen.

 2. Aaaah wat ontzettend tof! Inderdaad heel wat anders dan van de Duitse of Oostenrijkse bergen af roetsjen. Het lijkt me daar zo ongelofelijk prachtig!!! Heel veel plezier met de voorpret! 🙂

  1. Post
   Author
 3. Suuuuper gaaf dat je naar Lapland gaat! Dat is nog eens een unieke en bijzondere bestemming. Extra leuk! Wel koud, haha. Ik hoop voor je dat je gek Noorderlicht kunt zien. Dat zou zó dit zijn!!

  1. Post
   Author

   Haha ja ik zal zeker filmen! Of het 8 vlogs worden of gewoon 2 leuke sfeervideo’s dat durf ik je nog niet te vertellen :)! Ik ben daar natuurlijk niet alleen en niet ál mijn familieleden zitten te wachten op een camera 24/7 ;-)!

   Maar een video en foto verslag komt er zeker!

 4. Wauw Lapland, lijkt me heeel erg mooi. Een collega van mij is er een keer geweest en hij vond het echt super mooi en ook super koud haha. Ben benieuwd naar je reisverhalen en de voorpret is natuurlijk ook al leuk!

 5. Nee, helaas heb ik geen tips, ik ben zelfs nog nooit op wintersport geweest, dus uhm… als je nu vraagt naar zon vakanties, lol.

  Wel gaaf en ik ga zoooooooo hopen dat jullie het noorderlicht mogen zien, lijkt me ook wel apart om zometeen in praktisch donker je dagen mee te maken, ik heb er nog een show over gezien van Tom… ben zijn achternaam kwijt, die op reis gaat en er is geweest en op de laatste dag, dat zij er waren, zagen ze het noorderlicht….

  Reizen Waes: https://www.youtube.com/watch?v=NANnZbJIbpU

  Dit duurt een uur die uitzending maar weet even niet meer naar welke titel ik moet zoeken van deze aflevering.

 6. Wauw, echt heel tof. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand daarheen op vakantie ging, maar het lijkt me een prachtige ervaring. Ik ben benieuwd naar je foto’s.

Laat mij weten wat jij vindt!