Zalm & Spinazie pasta | Gezond recept

Brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

Zo’n eerste week na een vakantie is het altijd extra druk. Gemist werk moet ingehaald worden, nieuwe afspraken worden gepland en alles lijkt wel in een stroomversnelling te gaan. Het “vakantie gevoel” is na een paar dagen dan ook ver te zoeken.

Om dit alles een beetje te doorstaan heb ik een zalm en spinazie pasta gemaakt. Een perfecte “comfort food” maaltijd vol gezonde koolhydraten, vetten, eiwitten en een goede portie groente! Vandaag deel ik met jullie dus weer een gezond recept!

Ingrediënten voor 4 porties

250 gram ongekookte volkoren(spelt) pasta
50 gram gerookte zalm
1 courgette
2 prei
1 rode ui
200 gram spinazie
2 el groene pesto
1 el olijfolie
Edelgistvlokken* of kaas

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de groente in kleine blokjes en de prei in halve ringen. Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hier alle groente in. Ga net zo lang door tot alle spinazie is geslonken. Doe dit met kleine hoeveelheden per keer anders word het omscheppen wel erg lastig (trust me, I’ve been there ;)!). Als alle spinazie is geslonken kan je de pesto aan het mengsel toevoegen.

Roer het pesto groente mengsel door de gekookte (en afgegoten) pasta en maak het geheel af met wat zalm. Garneer met wat edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.

Simpel, snel, makkelijk en gezond!

Eetsmakelijk!

Liefs,

Daniëlle

 

*Ik ben overgestapt op edelgistvlokken vanwege het grote verschil in calorieën met kaas. Voor mij voegen edelgistvlokken net zo veel toe en daardoor maken ze een aantal gerechten veel dieet-vriendelijker. Edelgistvlokken worden door o.a. veganisten en mensen met lactose intolerantie gebruikt als een vervanger voor kaas.

 

Brightmorningdew

Comments 2

  1. Oh lekker is dat he! Pasta met spinazie en zalm, maak ik ook regelmatig! Ik gebruik meestal wel de zalm uit een blikje, maar met gerookte zalm kan het vast ook prima ja! ^^

Laat mij weten wat jij vindt!