Glitch – Netflix Serie

Brightmorningdew LIFESTYLE 1 Comment

Vertel ik eerder deze week nog dat je minder tijd moet besteden aan entertainment om meer tijd te hebben voor de dingen die leuk vindt… Schrijf ik vandaag een Netflix review, heel logisch natuurlijk ;)! Maar goed, tijd voor mijn mening over Glitch!

Toen Netflix eerder deze maand seizoen twee van Glitch dropte werd ik van alle kanten door ze bestookt met deze serie. Ik besloot het dus maar een kans te geven, want wie kent mijn kijkgedrag beter dan Netflix?

James Hayes is een politieagent in een klein dorp. Op een dag krijgt hij een melding van onrust op het kerkhof en hij besluit even een kijkje te nemen. Tegelijkertijd zien we Beau Cooper op het kerkhof, hij ziet dat mensen letterlijk uit het graf lijken te kruipen… Wie zijn deze mensen en wat heeft hun terugkeer te betekenen?

Goed we zitten weer in de wereld van mensen die opstaan uit de dood. Of het nu zombies zijn of mensen zoals in The Returned (wel de Franse versie, veel beter dan de Amerikaanse) wanneer dit goed gedaan wordt weet ik mij er altijd heel goed mee te vermaken. Ik bedoel… wat de F doe je als mensen ineens weer terug zijn?!

De serie voelt een beetje aan zoals Lost of The Leftovers, niet perse vanwege het genre maar wel omdat het gaat over een groep vreemden die door rare omstandigheden ineens samen worden gegooid en samen moeten zien te dealen met een nieuwe, bizarre situatie. Het is niet compleet duidelijk wie deze mensen zijn (ze hebben zelf geen idee namelijk) en waarom zijn juist zij terug? Aflevering na aflevering komen de karakters (en wij) er achter wie ze zijn. In seizoen een wordt de wie behandeld, in seizoen twee komen we meer te weten over de waarom. Ik wil niet teveel spoilers geven maar het verhaal is spannend en de afleveringen hebben allemaal ontzettende doorkijk waarde. Elke aflevering werd ik in het verhaal gezogen en was ik benieuwd naar de volgende.

Hierbij heeft seizoen een mijn (lichte) voorkeur. De basis van de show wordt gelegd en je leert de verschillende karakters steeds beter kennen. Wie waren zij, hoe zijn ze overleden en hoe gaan zij om met hun dood. Daarnaast komen er onderwerpen zoals verlies, vriendschap, rouw, loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde aan bod. Maar dan wel met een mysterieus sausje! Seizoen twee is spannend maar de “waarom” laat mij wel achter met wat vraagtekens boven mijn hoofd. Nu komt er vast een seizoen drie, dus wie weet ruimen ze daar nog het een en ander op.

Begrijp me niet verkeerd, zowel seizoen een als twee zijn de moeite waard voor fans van het genre. De Australische twist en de snelheid van de show zorgt ervoor dat je blijft kijken. Wanneer we binnenkort dus weer ingesneeuwd zijn is dit een van mijn “moet je kijken” tips.

 

Brightmorningdew

Comments 1

Laat mij weten wat jij vindt!