Hardlopen | Barkley Marathon

Brightmorningdew LIFESTYLE 5 Comments

cropped-dsc02077.jpg

Nee ik ben niet helemaal gek geworden en nee ik ga niet de Barkley marathon lopen. Nu niet en waarschijnlijk nooit niet!

Barkley vind ik wel een van de indrukwekkendste races die er is. Niet alleen vanwege het parcours, maar ook vanwege het verhaal. Deze 100mile race is machtig interessant en een van de redenen waarom ik ooit begon met hardlopen. Ik wil jullie dan ook het verhaal van het machtig mooie Barkley niet onthouden…

Barkley is een mysterieuze marathon, niemand weet precies hoe je je moet inschrijven en maar weinig mensen hebben hem ooit mogen lopen. Het enige wat mij bekend is over het selectieproces is dat je een heus essay moet schrijven én dat je al redelijk wat prestaties op je naam moet hebben staan. Dat laatste geld trouwens niet voor een van de deelnemers, elk jaar kiezen ze namelijk ook een kandidaat die “bij voorbaat kansloos is, ter entertainment”. Sommige deelnemers worden uitgenodigd, dit gebeurt voornamelijk bij bekende hardlopers die veel trails lopen.

De barkley marathon wordt elk jaar moeilijker en het parcours is nooit het zelfde. Dit omdat de bedenkers van deze trail het karakter van de “race waarbij je niet finished” wil bewaken. De race begon ooit als een 50 mile race maar is ondertussen uitgegroeid tot een race van wel 100 mile.  De race wordt al sinds 1986 georganiseerd en in al die tijd hebben maar 14 mensen deze race uitgelopen.

Hoe meer ik over deze race opzocht hoe groter het mysterie werd. Hoe meld je je aan? Hoe train je hiervoor? Allemaal vragen die tot op heden onbeantwoord bleven. Niet dat ik echt mee zou willen doen, er is namelijk nog nooit een vrouw gefinisht. Voor sommige is dit dé reden waarom ze wel mee willen doen (ben jij dat? Mag ik dan een documentaire over je maken?) maar ik moet eerst maar eens een halve marathon (en dan een hele en een ultra) zien uit te lopen.

De race heeft wel een prachtig motto;

you haven’t really tested your limits until you try something you can’t do

En het is vanwege dat motto dat deze race voor mij de ultimate life motivation is. Als ik even vast zit of niet meer weet “of ik het wel kan” dan lees ik een wedstrijdverslag of kijk ik onderstaande video:

Deze inspiratie wilde ik op deze druilerige februari dag met jullie delen! Wellicht worden jullie hier net zo gemotiveerd door als ik. Enne als een van jullie hem ooit gaat lopen, dan ga ik mee als je grootste fan ;)!

Liefs,

Daniëlle

 

Brightmorningdew

Comments 5

  1. Lekker mysterieus! Ik had hier nog nooit van gehoord. Een gewone marathon lijkt mij al een hele opgave. En dan zit ik hier nu moeilijk te doen om een rondje van 5km 😉

  2. Wauw, ik had er dus nog nooit van gehoord, wat bizar en tegelijk ook heel gaaf. Maar ook onhaalbaar lijkt me, daar waag ik me niet aan.

    Hoe gaaf zou het zijn als je geselecteerd wordt als die ene ‘bij voorbaat kansloos, ter entertainment’ en hem dan mooi uitloopt 😛

Laat mij weten wat jij vindt!