Hardlopen – Doelen

brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

Nu ik dan weer “officieel” in training ben is het ook weer tijd om serieus na te denken over mijn hardloopdoelen de komende tijd. Ik heb in februari natuurlijk de Groet uit Schoorl run en dat word mijn eerste officiële 10 kilometer..

Nu is dat natuurlijk al een doel op zichzelf maar alleen dat trekt mij de winter niet door. Een race is “maar” een race, en als ik mij een beetje kwaad maak dan kan ik hem met minimale training nu ook wel uitlopen.. wel zo langzaam als een slak maar uitlopen is geen probleem. Gewoon die 10 kilometer uitlopen is dus niet een doel meer.. maar wat dan wel? Onder het uur? Dat is nogal onhaalbaar.. ik vind het nog lastig om met dit weer niet piepend en rochelend een interval training af te ronden (Misschien toch inspanningsastma?) dus echt heel veel sneller dan sub 1:10 gaat het denk ik niet worden.. misschien nog wel langzamer als het toevallig die ene dag in februari heel koud is..

Goed doel 1 heb ik nu dus wel al binnen geharkt, uitlopen binnen 1:10. Maar dat moet met een beetje normale training ook nog wel lukken en echt snel is dit nou ook weer niet.. (ik weet iedereen loopt op zijn eigen snelheid maar dat betekend niet dat ik niet bepaalde gevoelens heb over “mijn” snelheid)

Ik wil eigenlijk ook een doel stellen waar ik altijd aan kan werken, dat niets met snelheid en prestatie te maken heeft.. en iets wat direct iedere week meetbaar en haalbaar is.. Mijn tweede doel is dan ook om gemiddeld 4 dagen per week tot 1 januari sportief bezig te zijn. Ik wilde eigenlijk 5 dagen zeggen maar dit is door bepaalde werk planningen sowieso al niet haalbaar (smoesjes.. nu al haha) maar gemiddeld 4 keer per week echt een sportieve activiteit doen is voor mij als voormalig inactief persoon al een hele verbetering.

Ook zal dit doel mij gaan helpen bij mijn (eeuwige) derde doel… om nu echt eens die kilo’s kwijt te raken en strakker in mn velletje te komen zitten. Ik ga geen gewichten en streefgewichten noemen.. dit omdat het toch voor iedereen anders is en ik zelf ook niet precies weet wát het gewicht is waarbij ik er uitzie zoals ik voor ogen heb..

Zo dat zijn 3 prima doelen voor de komende tijd denk ik zo.. laten we tegen de tijd van de goede voornemens maar eens kijken hoe het staat met mijn doelen.

Wat zijn jullie (sportieve) doelen voor de komende tijd?

Brightmorningdew

Comments 2

Laat mij weten wat jij vindt!