Hardlopen week 40 – Interval, overbelasting en toch maar weer een rondje

brightmorningdew LIFESTYLE 2 Comments

Nike+6okt2014

Zoo vorige week had ik allemaal doelen en wilde plannen voor mijn hardlopen.. helaas is daar niet zo veel van gekomen.. Toch heb ik wel wát gelopen, en dat wat ik heb gelopen ging eigenlijk best goed.. Lezen jullie mee?

Het plan was om deze week 3x te lopen en ook 2x kracht oefeningen te doen. Eigenlijk was ik de hele week ziek, zwak en misselijk (weet nu pas waarom.. ik heb dus een zwaar verwaarloosde.. lees een paar maanden.. blaasontsteking. Logisch dat je daar ziek van bent) en tot overmaat van ramp had ik ook last van mijn schenen. Omdat ik als de dood ben voor shin splints ging ik dus niet hardlopen tot Woensdag. En dat werd een rondje met Robbert, dus meer dan 2,8km ging het ook echt niet worden. Het werd een interval training met tussendoor lopen ipv joggen om de belasting voor mijn schenen zo klein mogelijk te houden.

 

 

Woensdag 1 oktober – interval

2.820141003Ik zie nu dat de snelheden in dit overzichtje niet kloppen, waarschijnlijk omdat ik tussen de bomen en gebouwen liep, behalve op het begin of het einde… nouja je moet mij maar op mijn woord geloven ;-)!

Zo, dat was dan het interval rondje. Tijdens de sprint stukken had ik weer mega erge steek… ik kon dus eigenlijk niet zo hard. Toch vraag ik mij af (omdat deze steek lager dan “normaal” zit) of dit niet ook stiekem te maken had met de blaasontsteking? Nouja in ieder geval, de eerste interval training dit “trainingsblok” zit er weer op. We liepen 500 meter in toen 3x200m sprinten en toen uitgelopen tot we 500 meter voor ons huis waren. Dit kwam op 2,8 km uit. Tijdens het inlopen voelde mijn benen lui, ze hadden dan ook al zo lang niks gedaan. Ik riep naar Robbert dat de eerste 200 meter sprint ging beginnen.. ik zette mijn horloge aan en versnelde mijn pas. De eerste 200 meter waren zo voorbij en het wandelen voelde dus ook als te vroeg. Voor mij dan, want Robbert was echt al even toe aan wandelen, die liep eigenlijk vanaf moment een al met steek. Hij had kort van te voren nog veel water gedronken, geen goed idee dus. Bij de tweede versnelling kwam de steek bij mij ook opzetten, en die is eigenlijk tot halverwege de derde sprint niet meer weggegaan. Ook begon mijn rechter scheen weer te zeuren, shit.. toch te snel weer gaan lopen? De derde en tevens laatste sprint heb ik toch door de pijn heen gerend, ik ging hard.. best wel een beetje heel erg hard. Ik haalde fietsers in, iets wat mij normaal niet gebeurd.. (zoals jullie weten, ik ben niet zo snel 😉 )Daarna heerlijk uitgelopen en toen was het alweer tijd om te rekken en strekken en naar binnen te gaan.

De “tweede” run op vrijdag is er dus niet van gekomen, wel heb ik zaterdag 45 minuten kettlebell training gedaan om het een beetje goed te maken. Daarna ging ik naar België, achteraf had ik spijt dat ik mijn hardloopschoenen niet mee had. De omgeving was mooi, en het had toch wel leuk geweest om ook eindelijk eens een buitenland loopje te “loggen”. Goed het kwam dus niet van hardlopen tot Zondag middag..

5 oktober- toch maar weer een rondje

6.420141005

Zondag was zwaar, heel zwaar.. ik besloot om voor de “lange duurloop” te gaan. Omdat ik was vergeten hoeveel km ik de vorige keer had gelopen wist ik niet hoeveel ik vandaag moest lopen. Ik besloot dus maar om voor mijn damloop by night trainingsrondje te gaan en die gewoon heel rustig af te sukkelen om overbelasting te voorkomen. Ik beloofde ook aan mijzelf dat zodra ik mijn schenen of knieën zou voelen dat ik naar huis zo gaan, lopend.. niet rennend.

Gelukkig was dit niet nodig, behalve een beetje misselijkheid op km 3 en een naar gevoel in mijn buik (weer de blaas?) ging het helemaal prima, ik had na die 6,4km ook het gevoel dat ik zeker nog een paar KM verder had gekund. Daarom neem ik deze afstand nu als uitgangspunt en ga ik vanuit hier verder uitbouwen.  Of nou ja.. uitbouwen.. volgende week maandag vertrek ik naar China en daar hardlopen is (behalve als ik een sportschool weet te vinden) gevaarlijk en ongezond..

Vandaag , maandag,  ben ik dus naar de huisarts geweest met mijn klachten.. Ik voelde mij vanochtend ineens super beroerd, ik had echt extreme pijn laag in mijn onderbuil. Bleek dat ik een zwaar verwaarloosde blaasontsteking had. Hoe deze week er qua hardlopen uitziet hangt dus af van hoe snel de antibiotica aanslaat en hoe ik mij voel.. ik doe dus nog even geen beloftes..

 

Hoe is jullie week gegaan?

Brightmorningdew

Comments 2

Laat mij weten wat jij vindt!