Het hier en nu – December gedachtes

Brightmorningdew LIFESTYLE 3 Comments

kerstkoekjes

Eenzaamheid. Een onderwerp dat in deze tijd van het jaar altijd wat meer naar voren komt, zo ook bij mij. Als ik gezellig bij mijn ouders op de bank zit realiseer ik mij dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. En terwijl Robbert en ik klagen dat het zo lastig is om cadeaus te vinden voor alle mensen waarmee wij kerst vieren realiseer ik mij ook dat er mensen zijn die wilde dat ze iemand hadden om de feestdagen mee door te brengen.

Het zijn dagen zoals deze die mij er aan herinneren dat, hoe hard ik ook kan klagen, ik in mijn handjes mag knijpen met wat ik heb. December is echter niet de maand waarin ik echt stilsta bij wat ik heb. Ik doe niet aan goede voornemens, wel ben ik bezig met mijn doelen van volgend jaar.

Wie ben ik?

Wat wil ik?

Hoe wil ik dit bereiken?

Wat wil ik met mijn blog?

Wat wil ik met mijn carrière?

Allemaal gedachtes die mij deze maand bezig houden. Zonde, want misschien zou ik eens wat meer stil moeten staan bij het hier en nu. Stilstaan bij het hier en nu. Stilstaan bij het feit dat ik fijne vrienden en familie om mij heen heb en dat ik deze maand ook weer genoeg heb om dankbaar voor te zijn. En nee daarmee bedoel ik niet de cadeautjes, nee ik bedoel de immateriële dingen waar ik dankbaar voor ben.

Niets is natuurlijk menselijker dan vooruit kunnen. Onze continue drive om meer te willen is wat onze moderne wereld heeft geschapen. Als wij als soort niet altijd meer of beter zouden willen zouden we nu nog altijd in een grot wonen en op wild jagen.

Toch is het belangrijk om soms tegen die natuur in te gaan en stil te staan bij het hier en nu. Stil te staan bij wat je hebt, en waar je nu bent in je leven. Mijn doel voor deze maand is dan ook om elke dag een beetje te genieten van de staart van 2015 en proberen om nog niet te veel bezig te zijn met 2016. Zorgen dat ik tussen mijn doelen lijstjes, to-do lists en plannen voor 2016 vooral niet vergeet dat het nog 2 weken 2015 is! Elk jaar is het namelijk weer het zelfde liedje, zodra december om de hoek komt kijken vliegt het jaar voorbij. Voor ik het weet is kerst en oud & nieuw geweest en duurt het weer een jaar tot “de gezelligste tijd van het jaar” aanbreekt.

Dit jaar wil ik het dus anders doen. En deze blogpost is een note to self. Vergeet niet te genieten van de kerstboom, het kerstdiner, het samen zijn met familie en de leuke sfeer die de decembermaand met zich mee brengt.

Want als je niet geniet van wat je hebt ben je uiteindelijk ook erg eenzaam….

Voor diegene die het nog niet hadden gezien, de prachtige kerst reclame van EDEKA. Een prachtige boodschap verpakt in de reclame van een supermarkt…

Kende jullie de reclame al? En staan jullie ook nog wel stil bij de laatste dagen van 2015?

Liefs,

Daniëlle

Brightmorningdew

Comments 3

  1. Nee die kende ik niet, logisch ook, het is een Duitse reclame en de laatste 10 jaren? vier ik zeker 1 kerstdag wel alleen, de laatste 5 eigenlijk dan, daarvoor had ik dochter nog thuis, en oud en nieuw vanwege dieren bij ons, zijn we ook allemaal thuis bij onze dieren, maar ja, ik ben de enige single in de familie,g eloof me… echt eenzaam? Nee, maar zat heb ik het wel om alleen te zijn.

    X

Laat mij weten wat jij vindt!